Ennätysten ilta Vetelissä

Tänään Vetelissä käydyt nuorisokansalliset tarjosivat kovien voittokamppailujen lisäksi suuren joukon omia ennätyksiä. Kesän tilastot etenkin sisulisäsarjoissa menivät perusteelliseen remonttiin

.
Miika Pajukanagas lähti 1500m:llä heti paukusta omaan vauhtiinsa, loppuajaksi kellotettiin oma ennätys 4.11,55.
-Miikan ensimmäinen kierros kulki aikaan 1.05,5, tasainen vauhti jatkui kun 800m meni 2.12 ja 1200m 3.19.

Kuvassa taustalla näkyvä Antti Ihamäki kellotti niinikään ulkorataennätyksensä 4.21,56 joskin hallissa alajärveläinen on juossut vajaan sekunnin kovempaa.
Samassa lähdössä olleen Pyhäjärven vajaat 16-vuotiaan Roope Haapakankaan matkadebyytti toi hienon ennätyksen 4.28,65.
Vammojen ja ylirasituksen vuoksi kilparadoilta poissa ollut Vetelin Pauli Mäkelä 4.51,89 ja Perhon suunnistaja Joonatan Kivelä 4.59,07 tekaisivat niin ikään ennätyksensä.

Hetkeä myöhemmin käyty naisten vastaava matka oli mahtavaa katseltavaa. Kahden sarjan yhteislähdön strattiviivalle ilmaantui leveä yhdentoista juoksijan rivistö.
Matkavauhdista huolehti kokenut Päivi Knutar, joutuen kuitenkin kirisuoralla päästämään ohitseen muutaman vuoden takaisen super-lupauksen PorvU:n piakkoin 17-vuotta täyttävän Johanna Halosen, jonka voittoajaksi kellotettiin 4.50,06, aika jäi kuitenkin viisi sadasojaa hänen kolme vuotta sitten juoksemastaan ennätyksestä.
VetU:n Eija Kellokoski-Kari lähestyi myös tällä matkalla juniovuosiensa ennätystä. Illan noteeraus 5.01,26 oli kesän paras, mutta jäi 24 vuotta sitten juostusta ennätyksestä runsaat kolme sekuntia.
Halsualla sukuloimassa ollut Saarijärven Pullistusta edustava Inna Anttila kirjasi uudeksi ennätyksekseen lukemat 5.02,09.
Matkalla debytoinnut KP-V:n Karoliina Ukskoski kellotti mukavan ajan 5.14,24, samoin KaJu:n Saara Männistö, jonka matka taittui ajassa 5.22,74.

.
Viljami Parpalan juoksi 300m aikaan 36,85, ennätysyritys kilpistyi loppusuoran kovaan vastatuuleen. Sen sijaan taustalla keltaisissaan juokseva Markus Erkkilä 38,70 ja Eemeli Kotila punaisissaan 39,38 pystyivät omiin ennätyksiin.

Aikaisemmin juostulla satasella Viljami pinkoi -1,2:n vastaiseen lähes ennätykseensä 11,61.
Etusuoralla ei muutenkaan ennätyksiä kirjattu, siitä piti huolen koko illan reippaaseen vastatuuleen käydyt pikajuoksut.

.
Vammoistaan toipuva Lohtajan Irina Potinoja hyppäsi kesän parhaansa 5,34
Pituuskisa hypättiin tuuli selän takana, joten hyviä tuloksia kirjattiin. Eo. Potinojan lukemassa oli myötäistä sallitut +1,6. Kisan kakkonen Alavieskan Sara Pudas 5,20 jäi parhaastaan kolme senttiä.

Hienoja tuloksia tehtiin myös samaan suuntaan käydyssä 3-loikka kisassa. P15:n voittoon omin ennätysnumeroin 10,57 pomppinut KU:n Lassi Yli-Kotila sijoituu tuloksellaan maan tilastossa sijalle 11.
Vielä kovempaa jälkeä teki reippaasti loikkaennätystään lukemiin 9,73 petrannut KP-V:n Julia Kivinen, nousten maan T12 listalla upeasti neljänneksi

.
T15:n 300m:llä käyty ”Kannus-Kalajoki seuraottelu” oli odotetusti ensinmainitun hallintaa.
Nelosradalta punaisissaan starttaava KU:n Helmi Kortetmaa kellotti voittoajakseen toistaiseksi parhaansa 44,84 ennen niinikään punaisissaan juossutta seuratoveriaan vitosradalta matkaan lähtenyttä Emma Katajalaaksoa, joka debytoi matkan aikaan 45,58.
Kolmosradalta startannut Kalajoen Ninni Löf paransi ennätystään melkein sekunnin numeroihin 46,69. Lähinnä kameraa oleva Kannuksen virallista edustusasua kantava Eeva-Stiina Viitala lähtee matkaan radalta kuusi ja oli kisassa neljäs.

005
11-vuotias Enni Katajalaakso vasemmalla kirii neljännen erän voittoon ennätyksellään 23,06 ennen vierellään juoksevaa kovan vastuksen tarjonnutta KP-V:n 10-vuotiasta Maria Jääskää, jonka kellotus 23,35 myös oma ennätys.
Sarjan voittoon juoksi kuitenkin eka erän ykkönen AlajA:n suvereeni Eucabeth Kivilaakso, ja ”tietty” ennätyksellään 21,92.

.
KU:n Joni Luoma-Tokoi toinen vasemmalta kirii P11 sarjan 150m voittoon ajalla 23,14 voittaen niukasti vasemmalla pinkovan KP-V:n Janne Läspän 23,20. Ensimmäisen erän voittanut VetU:n Onni Mäkelä kellotti 23,24, kaikki edellä olevat ajat ”kuinkas muutenkaan” omia ennätyksiä

Illan ennätysjuhlat päättyivät hienoon korkeuskisaan. T11 sarjan voittoon floppasi Eucabeth Kivikangas tuloksella 1,44 toiseksi tuli Etelä-Pohjanmaan T10 ennätystä lukemin 1,38 sivunnut SSU:n Aada Mikkilä.
Vastaavan poikien sarjaan voittoon floppasi KV:n Juho Pöyhönen 1,35, hopealle samoin 1,35 hypännyt KP-V:n Ville Kankkonen, ja pronssille peräti yksitoista senttiä ennätystään kohentanut KP-V:n Janne Läspä tuloksella 1,26.

Nuorisokansallisten nimekkäin osanottaja ikä-sarjoissaan jo kolme kuulan SM-kultaa voittanut Pihtiputaan 17-vuotias Matti Kahilainen hallitsi tilastokärjen oikeutuksella M17:n kuulantyöntöä, voittokaari 16,10 jäi kuitenkin reilun metrin vuoden parhaasta.