KP-V neljäs Lappajärvellä

Kaustisen Pohjan-Veikot otti tänään Lappajärvellä käydyssä kilosarjan seuracup-finaalista sen mikä otettavissa oli eli neljännen sijan. Mahdollisuus aivan kärkisijoihin mureni useihin poisjäänteihin, ero kolmen kovan kärkeen venyi lopulta kuitenkin sen verran isoksi, että tuskin edes ykkösketjulla mitaleille olisi ylletty.
Larsmo nousi kalkkiviivoilla kolmanteen perättäiseen voittoonsa, niukasti ennen tasapisteisiin päätyneitä Lappajärveä ja Pihtipudasta.
.
Larsmon punatakit valmistautuvat päivän koitokseen

KP-V:n ykköstykit löytyivät tällä kertaa odotusten mukaisesti 11-vuotisista. Sarja tuotti Kaustiselle mahtavat 114 pistettä, eli keskiarvosija oli kolmas (3). Ja sukkulaviestiä KP-V johti 11-vuotisten juostua lähes kymmenellä metrillä.
Päivän kovimman noteerauksen teki Maria Jääskä voittaessaan 150m uudella 10-vuotisten piirinennätysajalla 22,54.
.
Maria odottaa sukkulaviestin strattia vierellään Pihtipudas (2) ja Töysä (4)

Maksimipisteisiin ylsi myös Elisa Heikkala heittäessään keihästä piirin kärkitulokseen 27,53. Veera Huntus juoksi 1000m:llä toiseksi lähes ennätyksellään 3.37,92. Positiivisiin yllättäjiin kuului myös neljänneksi omalla pituusennätyksellään 3,71 hypännyt Veera Koskinen.

.
Veera Huntus (7)vetää tonnin juoksua takanaan voittoon juossut Vähänkyrön Veera Hakomäki (15), sitten Ruskon Eveliina Pääkkö (13) ja lopun hyvin kirinyt Maaningan Anni Vartiainen (9).

.
Veera Koskinen on parantanut tänä kesänä ennätystään huikeat 65 cm.

11-vuotisten poikien ykkösyllättäjäksi nousi tonnilla toiseksi ennätyksellään 3.40,07 juossut Toni Kolehmainen, Ville Kankkosen kolmas tila pituudessa tuli hyvällä tuloksella 3,98. Janne Läspän neljäs sija keihäässä 28,37 oli optimi suoritus. Plus-merkkinen saavutus oli myös Lauri Peltolan 150m seitsemäs sija ajalla 24,69

13-vuotisten kokonaissaldo myös hieno 89 pistettä. Parhaasta lajista moukarista tuli Atte Syväkosken kakkostila 32,90 ja vasta 10-vuotiaan Aliisa Syväkosken kolmas sija 23,92. Pika-aidat lähes meni yhtä hyvin, Julia Kivinen kolmas 10,75 ja Felix Paavola yllätysnelonen ennätyksellään 11,89. Venla Mäkelän korkeusennätys 1,35 riitti viidenneksi, Saku Kolehmainen oli lukemin 1,15 kymmenes. Tonnilla kumpainenkin teki ennätyksensä: Mitri Lerssi 3.31,38 ja kahdeksas, sekä Elli Myllymäki 3.59,51 ja yhdestoista.
.
Atte pyörähteli toiseksi, kolmen kilon välineellä ennätys on viime kesästä kohentunut lähes neljä metriä.

.
Felix aitoo piirin tilastoneloseksi

15-vuotisissa ei vauhdissa enää pysytty, kokonaissaldo 46 pistettä. Ikäsarjan menestynein omalla seiväsennätyksellään 2,70 kolmanneksi sijoittunut Eemil Ali-Haapala (kuva alla). Kuulaennätystään metrin verran lukemiin 10,86 parantanut Akseli Myllymäki oli seitsemäs. Päivän tsemppari vasta 11-vuotias Salla Aho oli kahdella tonnilla yhdestoista.
.
Tässä ylittyy 2,60 reippaasti kolmannella.

Siimaa jouduttiin antamaan myös 17-vuótisissa tuloksena 44 pistettä, mutta sarjassa oli toki yksi laji vähemmän. Sarjan parhaat saavutukset Vilja Peltoniemen ja Antti Rauman kuudennet sijat 300m:llä.

Sukkulaviesti lähti komeasti käyntiin 11-vuotisten kiitäessä pitkästi muiden edellä, kärkirintamassa tultiin vielä 13-vuotisten aikana, sitten isot pojat ja tytöt tulivat ohi, kolmas tila menetettiin vasta kalkkiviivoilla.

Summa summarum:
KP-V keräsi 31:stä lajista 306 pistettä eli hiukan vajaat 10 pistettä/laji. Kun seitsemäs sija toi jokaista lajia kohden juuri nuo 10 pistettä, niin ihan 7. sijan keskiarvoon ei päästy.
Vaikka epävarman tulevaisuuden ennustaminen on kutakuinkin tuulen tavoittelua, tehdään se kuitenkin.
KP-V oli kisojen selvästi paras seura 11- ja 13- vuotisissa, niin ihan kohta, viimeistään 2-3 vuoden sisällä pitäisi mahdollisuuksia olla taas vaikka mihin !!!!

Yksi vastaus artikkeliin ”KP-V neljäs Lappajärvellä

  1. niina kivinen

    Kp-v:n 4. sija oli mielestäni odotettua parempi! Joka ikäluokassa tuli hyviä tuloksia ja ennätyksiä! Tänä vuonna lähdimme matalalla profililla liikkeelle ja tav. oli, että jokainen mukana olija nauttii kisan joukkuehengestä, sekin tavoite mukana olleiden kertomasta on toteutunut! Onnea joukkueelle!

Kommentointi on suljettu.