94 – 96 tytöt loistosuorituksiin Kipparihallissa

Tyttöjen futsaljoukkue (94 – 96 syntyneet) pelasivat itsenäisyyspäivänä Kokkolan Kipparihallissa kovatasoisen turnauksen. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Kälviän Tarmo. Pelaajien otteista huokui hieman liikaa ottelujännitys ja vaikka Kaustinen oli selkeästi hallitsevampi osapuoli voitti Tarmo pelin lukemin 2 – 1. Kaustisen maalista vastasi Jasmiina Järvelä.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Lapuan Virkiä, jota ennakkoasetelmissa pidettiin kovimpana vastustaja. Peli olikin tasaista taistelua, ja kun KP-V:n puolustuspelaaminen toimi lähes täydellisesti oli yllätys lähes valmis. Tuon yllätyksen viimeisteli sitten Jasmiina Järvelä tekemällä kaustislaisille voittomaalin. Lopputulos hieno 1 – 0 voitto!

Kolmannen ottelun vastustaja oli Petäjävesi, ja edellisen voiton kautta pelaajien mieliin tuli jopa koko turnauksen voittomahdollisuus. Tästä johtuen ottelun ensimmäiset 8 minuuttia olivat sitten Petäjäveden hallintaa kaustislaisten jälleen turhaan jännittäessä ja hermoillessa. Peli päättyi Petäjäveden 2 – 0 voittoon, mutta ottelu oli todella tasainen ja hieman paremmalla viimeistelyllä jopa tasapeli olisi ollut mahdollinen.

Päivän viimeisessä ottelussa vastaan asteli APV (Alavus). Tämä ottelu olikin sitten täysin KP-V:n hallintaa ja lopputuloksena ansaittu 2 – 0 voitto. Ja jälleen kerran, loppulukemat olisivat voineet olla huomattavasti suuremmatkin viimeistelyn ollessa hieman tarkempaa. Hyvästä koko joukkueen puolustuspelaamisesta kertoo paljon se, että APV ei saanut koko ottelussa ainuttakaan laukausta kohti kaustislaisten maalia. KP-V:n maaleista vastasivat Julia Känsäkoski ja Nea Åby.

Lyhyenä yhteenvetona voisi todeta, että tyttöjen hieno joukkuepelaaminen toimi upeasti ja nyt löytyi myös uusi piirre pelien tuoksinnassa, eli voittamisen tahto. Hyvät suorituksethan poikivat lisää hyviä suorituksia ja tämä turnaus oli mukana olleilta mahtava kokonaisuus. Ei muuta kuin kohti uusia haasteita. Joukkueen valmennuksesta vastasivat tässä turnauksessa Jussi Viiperi apunaan P Lehto.

tytöt” alt=”” />
Kuvassa: takaa vas: Essi Rahkonen, Anna Gazivoda, Laura Hirsikangas, Alina Koivisto, Nea Åby,
eturivi vas: Jasmiina Järvelä, Julia Viiperi, Julia Känsäkoski, jussi Viiperi,
edessä: Nina Rauma

Raportin laati Pekka Lehto.