Moukarikarnevaalit 12. kerran Kaustisella

Kaikkiaan 130 heittäjää on mukana valtakunnallisten Kaustisen moukarikarnevaalien 1.-4.7. kilpailutapahtumissa. Nuorten sarjojen kilpailut käydään karnevaalien avauspäivänä torstaina. Naisten ja miesten pääkilpailu on lauantaina. Päätöspäivänä sunnuntaina on ohjelmassa vielä B-sarjan kilpailut sekä uutuutena lasten ja nuorten monipuolisuusottelu Elmo-kisa.

Kaustisen Pohjan-Veikot toimii karnevaalien isäntänä jo 12. kerran. Harjoittelu- ja kilpailupaikkoina ovat Nikulan ravikeskukseen rakennetut heittopaikat. Kilpailuihin on tulossa kovatasoinen osallistujien joukko, joten pitkiä moukarikaaria on odotettavissa.

Miesten sarjan kärki on kova. Töysän Vedon Olli-Pekka Karjalainen on kilpailun hienoinen ennakkosuosikki. Karjalaisen kauden paras tulos on 76,94. Kovaa vastusta tulee antamaan Ukrainan Artem Rudanko, joka on heittänyt tällä kaudella tuloksen 77,02. Kolmas kova nimi on IF VOM:n David Söderberg, jonka kauden paras noteeraus on 76,05.

Naisten sarjan ennakkosuosikki on Soinin Sisun Merja Korpela, jonka tulos tältä vuodelta on 68,49. Muut suosikit ovat IF Nykarlebynejdenin Lena Solvin, joka on heittänyt tällä kaudella 64,38 ja Kaustisen Pohjan-Veikkojen Jenni Penttilä, joka on heittänyt 60,37.

Moukarikarnevaalien pääpaino on kilpailujen lisäksi koulutuksessa. Leiriläisiä on mukana 83. Lisäksi on vanhempain koulutuksessa 30 isää ja äitiä. Kouluttajina toimivat moukarinheiton lajivalmentaja Arto Rinta-ahon johdolla maan parhaat kouluttajat.

TV2 lähettää Kaustisen moukarikarnevaalien ja Someron seiväskarnevaalien pääkilpailuista koosteen lauantaina 3.7. klo 19.50-21.00.

Lisätietoja: http://veikot.kaustinen.fi/moukarikarnevaalit

Seppo Järvelä