Palloevankeliumi

PALLOEVANKELIUMI (Elina Jylhän mukaelma)

Siihen aikaan antoi keisari Takala käskyn, että Kaustisen kunnassa piti naiset pallon perässä juokseman. Tämä naisjoukkojen koollekutsu oli ensimmäinen vuosiin ja tapahtui miesten edustusjoukkueen tason laskun jo alettua. Innokkaimmat menivätkin ja ilmoittautuivat leidien pelaajaluetteloon, kukin omalla tyylillänsä.

Niin myös Heikki lähti Mansesta, Tampereen kaupungista ja meni leidien järjestykseen panoa varten Markon valtakuntaan, sillä hän kuului kuningaslajin osaajiin. Hän lähti sinne yhdessä kaverinsa Henrin kanssa, joka odotti leidien ojentamista ilolla.

Heidän siellä ollessaan tuli leidien harjoittelun aika. Leidit puettiin vanhoihin pelipaitoihin ja pantiin harjoittelemaan kuoppaiselle pikkunurmelle, sillä heillä ei ollut sijaa isolla kentällä. Sillä seudulla oli useita muita naisjoukkoja, jotka vartioivat tarkasti maaliansa ja pelasivat palloa hyvin. Heikki ja Henri olivat kuitenkin saavuttaneet tavoitteensa: leidit juoksivat pallon perässä.

Useiden tappiollisten pelien jälkeen leidien edessä seisoivatkin pallon enkelit Antti ja Joonas ja pelitieto ja -taito ympäröi heidät. Pelko valtasi leidit, mutta enkelit sanoivat heille: ”Älkää pelätkö, sillä me ilmoitamme teille suuren ilosanoman, suuren ilon koko joukolle.
Kuuleeko kaikki!?! Te voitatte vielä. Tämä on merkkinä teille: te ette ryntäile, haluatte palloa, jokaiselle on oma pelaaja, puolustatte maalin puolelta ja muutenkin pelaatte joukkueena. Silloin se voitto tulee.”Ja samalla hetkellä leideihin liittyi pieni taivaallinen apujoukko, joka ylisti Palloa sanoen: KOO-PEE-VIIVA-VEE maalihanat aukaisee!

Kun enkelit olivat menneet takaisin kentän laidalle, leidit sanoivat toisilleen: nyt pelaamaan! Sitten tapahtui se, minkä enkelit meille ilmoittivat. He pelasivat hyvin ja taidokkaasti tehden maalin jos toisenkin. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä pelaamisesta oli heille sanottu. Kaikki, jotka kuulivat leidien sanat, olivat ihmeissään. Mutta leidit kätkivät sydämiinsä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkiskelivat sitä.

Leidit palasivat kiittäen ja ylistäen Palloa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.

Ilosanoman tuottanut KP-V Ladies

Hyvää Joulua KP-V!!