Voitot vieraille Vetelin kansallisissa

Piirin ulkopuoliset kilpailijat olivat pääosassa tänään Vetelissä pidetyissä perinteisissä Tapanin hiihdoissa. Sprinttihiihdossa maan huippuihin kuuluva Lahden Hiihtoseuran Jesse Väänänen voitti 10km matkalla käydyn tiukan sekuntikisan ajalla 23.18. Toiseksi kirinyt Jämsänkosken Henri Jalonen hävisi voittajalle ainoastaan kuusi sekuntia ja kolmanneksi sauvonut Valkeakosken Tomi-Pekka Riihivuori jäi puolestaan hopeasta yksitoista sekuntia.
Perinteisellä hiihtotavalla käyty kisa ei juuri omia suosinut, paras keskipohjalainen yllättäen kuudenneksi sijoittunut Perhon Ville Tuukkanen kellotti lukemat 24.00.
Sairauksista kärsinyt Vetelin Kalle Lassila on edelleen puolikuntoinen, yhdestoista sija tuli ajalla 24.26.

Kaustislaista väriä kisaan antoivat Huhtakankaan veljekset. Kyyti oli kuitenkin sen verran kovaa, että Janne parempana ehti vasta sijalle 38 ajalla 27.19, Jussin aika 28.46 tiesi sijaa 46. Kaikkiaan miesten päämatkalla oli mukana mahtavat 47 kilpailijaa.

Naisten pääsarjan voitosta kilpaili kymmenkunta kilpailijaa. Ykköseksi hiihti Kuoreveden Terhi Pollari, joka käytti viiteen kilometriin aikaa 13,35, Perhon Terhi Tuukkanen kakkostila tuli vain neljä sekuntia heikommalla ajalla.
Terhi Tuukkanen ja Minna Lassila ylittävät maaliviivan samanaikaisesti

Kovinta vauhtia naisten puolella piti kuitenkin N20 sarjan ykkönen Maria Grundvall, joka kellotti hurjan ajan 12.57.

Myös juniorisarjoissa oli runsaasti osanottajia. M18 sarjaan starttasi 22 hiihtäjää, vauhti oli kovaa, Uusikaarlepyyn Christoffer Lindvall meni lähes miesten vauhtia kympin aikaan 24.43. Manu Huntus ei parhaaseen vauhtiinsa pystynyt, ajalla 29.39 tuli 17. sija.

.
Aleksi Huntus tulossa ensimmäiseltä kierrokselta perässään puoli minuuttia aikaisemmin startannut Pauli Mäkelä(126)

M16 sarjan voitosta kamppaili 18 poikaa. Voiton 5km:llä vei ennakkosuosikki GIF:n Juuso Haarala numertoin 13.30. Paras keskipohjalainen oli neljänneksi ajalla 14.02 tullut Nivalan Lauri Gummerus. Aleksi Huntus hiihti jälleen mukavasti sijalle yhdeksän ajalla 14.38. Antti Rauma oli kisassa sijalla 16.
.
Tulo ja menolatu olivat lähekkäin. Eka kierrokselta saapuu lopputuloksissa kymmenenneksi sijoittunut Falkenin Anders Häggqvist (115) samalla kun Aleksi Huntus on menossa jo toiselle kiekalle.

Naisten juniosarjoissa huseerasivat ÖID:n nuoret. N18:ssa piiri nappasi kuusi kärkisijaa, voiton vei juoksijana paremmin tunnettu Vaasan Sofie Lövdahl. Myös N16 voitto meni samalle piirille. Voittaja Kronanin Jennie Lindvall menestyy niinikään hyvin juoksuradoilla.

N14 sarjan voitto meni odotetusti Reisjärven Anni Alakoskelle puolen minuutin marginaalilla ennen kaksoseksi sauvonutta Kronanin Fanny Storvallia. Alavieskan Milla Välkky oli kolmas. Sarjassa ensimmäisenä matkaan lähtenyt KP-V:n Elina Rauma oli kuudes.
7-vuotias Veera Huntus suoriutui jälleen hienosti. N10:ssä lohkesi yhdeksäs sija, kun kaikkiaan sarjassa oli 13 kilpailijaa.