Nissilä tarkin Kalevi Juoperin Muistokilpailussa

54 ampujaa kunnioitti läsnäolollaan Kalevi Juoperin muistoa 1-trap kisassa Kaustisella. Ampujia oli lähtenyt matkaan aina Salosta ja Eurasta asti. Kilpailupäiväksi saatiin mukava poutakeli pitkäänjatkuneen sadesään jälkeen.

Kalevinmalja kiertopalkinnon, joka annettiin kilpailun parhaan tuloksen ampuneelle, vei vuodeksi kaappiinsa RMY:n Timo Nissilä. Nissilä voitti yleisen sarjan tuloksella 93. Toiseksi tuli LMS:n Timo Polvi (91) ja kolmanneksi KannA:n Mika Mutka (89).

Y-17 sarjan voitti hienolla tuloksella 75 KannA:n Nooa Mäki-Korvela, eikä juuri heikommin onnistunut RMY:n Matti Nissilä, joka tuli toiseksi tuloksella 73. Kolmas oli RMY:n Eemil Pirttisalo (61).

B-sarjan (Y-55 ja Y-65) palkintosijat jouduttiin ratkomaan uusinnassa. Ykköstilasta uusivat RMY:n Matti Honkaharju (88) ja SASA:n Juhani Manninen (88). Matti oli jatkokiekoissa hieman taitavampi ja vei ykköstilan.
Kolmostilasta uusivat JMS:n Reino Kriikkula (86), PSF:n Bengt Fodge (86), EuSA:n Martti Nieminen (86) ja JMS:n Arvo Polvi (86). Reino Kriikkula hallitsi tilanteen parhaiten ja nappasi kolmospalkinnon.

C-sarjan (N-20, N, Y-70 ja Y-20) voittoon ampui varmalla tyylillään PSF:n Sven Kvist (86). Toiseksi selviytyi YMS:n Martti Marttila (83) ja kolmanneksi HalsMs:n Merja Mastokangas (80), joka kasasi hienosti ammuntansa epäonnistuneen ensimmäisen kierroksen jälkeen.

KP-V:n ampujista palkinnoille pääsi nuori Ari Paavola, joka alkaa pikkuhiljaa päästä sinuiksi uuden aseensa kanssa. Ari paransi loppuakohden ja sijoittui lopulta Y-17 sarjassa neljänneksi.

Ennen kilpailun alkua luovutettiin muistolautanen ja kukat Pirkko Juoperille Kalevin pitkästä ja uutterasta työstä seuran ampumajaoston hyväksi (unohtamatta hienoa kilpailumenestystä). Pirkko on myös vaikuttanut ansiokkaasti seuran ampumaurheilussa taustavoimana. Luovuttajana olivat KP-V:n puolesta seuran puheenjohtaja Juha Lerssi ja ampumajaoston puheenjohtaja Kim Känsälä.

Kisat sujuivat sutjakkaasti ja kisa oli ohi uusintoineen kello 15:30, josta suuri kiitos osanottajille, jotka pysyivat hyvin mukana kisarytmissä. Kiitosta ampujilta sai jälleen myös kahvilanpuoli.

Tulokset kokonaisuudessaan ammunnan sivuilla ja JMS:n sivulla, jossa myös juttua.