Edustusjoukkueen ensimmäiset ottelut positiivisia

Kaustisen Pohjan-Veikkojen 3.divisioonan jalkapallojoukkueen kausi on alkanut positiivisissa tunnelmissa. Takana on 3 ottelua ja saldona 1 voitto, 1 tasapeli ja 1 tappio. Joukkueen peli on kehittynyt viime kaudesta hyvään suuntaan vaikka isolle kentälle ja hyvälle alustalle harjoitteluun on päästy melko myöhään verrattuna sarjan muihin joukkueisiin. Kauden jokaisessa ottelussa Kaustinen on ollut voitossa kiinni, mutta viime hetkien herpaantumiset ovat heikentäneet pistesaalista. Kauden seuraava kotiottelu lauantaina 26.5. klo 15 kalliostadionilla. Tervetuloa kannustamaan!

Alla voit tutustua menneiden otteluiden raportteihin. Niitä kirjoittavat edustuksen pelaajat.

Kaustisen Pohjan-Veikot avasi kautensa Teerijärven hiekalla

Kaustisen Pohjan-Veikkojen I-joukkueen kausi 3-divisioonassa avattiin keskiviikkona 9.5 Teerijärven hiekkakentällä. Vastaan asettui viime kaudesta hieman vahvistunut Ala-Vetelin IK Myran. Tällä kertaa Kaustinen koki karvaan tappion, sillä 1-2 johtoasema kääntyi tasapeliksi vain 5min ennen päätösvihellystä ja tappioksi viimeisellä yliajalla.

Vaikea ensimmäinen jakso

Kauden avaukseksi peli alkoi tyypillisesti hieman sekavissa merkeissä ja kunnolliset tilanteet odottelivat. Pallo pysyi molemmilla joukkueilla kuitenkin kohtalaisen hyvin maassa ja liiallista ”roiskimista” ei nähty. Maalinteon pelissä aloitti kotijoukkue IK Myran. Maali syntyi vapaapotkusta, joka annettiin noin 35 metristä. Vapaapotku tuli hieman 5m-boksin ulkopuolelle, josta vastustaja pääsi puskemaan pallon takakulmaan, täysin vapaasti. Seuraavan vaarallisen tilanteen Kotijoukkue sai 10min myöhemmin, kun he saivat vapaapotkun noin 20 m:stä. Tämä kuitenkin ammuttiin päin muuria mutta vastapallo osui ylärimaan, kimmokkeen kuitenkin Markku Aspfors putsasi rajojen yli. Kaustinen tasoitti pelin 1. puoliajan yliajalla, jolloin vasemmalta reunalta karkasi Joonas Syrjälä, joka keskitti matalan keskityksen maalille. Tähän ei Aleksi Salminen kuitenkaan ihan yltänyt mutta Kaustisen onneksi, tämän kauden uusi vahvistus, Johannes Lassila tuli toisesta aallosta ja laukoi pallon voimalla maaliin.

Ote herpaantui johtoasemassa

Toisella puoliajalla kunnollisia tilanteita saatiin taas odottaa aina sinne 75min asti. Tätä ennen peli oli jälleen pientä hakemista. IK Myran sai kulmapotkun, josta kotijoukkueen pelaaja pääsi jälleen puskemaan aika vapaasti mutta Kaustisen onneksi vain tolppaan. Tilanteen jälkeen Kaustinen pääsi hyvään vastahyökkäykseen. Pienen pyörityksen jälkeen kotijoukkueen maalivahti sylki Henri Kuorikosken hyvän vedon eteensä, tähän palloon ennätti ensimmäisenä Aleksi Salminen. Aleksi kiersi rauhallisesti maalivahdin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin pienestä kulmasta. Kaustisen johtomaalin jälkeen oma pelaaminen loppui ja syötöt rupesivat karkailemaan. IK Myran nosti myös karvaustaan ja lisäsi pitkien pallojen määrää, mikä oli myrkkyä Kaustisen puolustukselle. Kotijoukkue tasoitti pelin vain 5min ennen loppua ja tälläkin kertaa maali tuli erikoistilanteesta. Oikealta annettu matala kulmapotku löysi kuin ihmeen kaupalla tiensä aivan maalinedustalle, josta se oli helppo siirtää Kaustisen maaliin. Vierasjoukkueen pelaajien ja kannattajien sydämet särkyivät kuitenkin vasta yliajalla kun kotijoukkue pääsi murtautumaan vasemmasta laidasta päätyyn asti. Sieltä annettu erinomainen keskitys toiseen aaltoon juoksevalle pelaajalle, joka laukoi pallon vastustamattomasti pallon Kaustisen maalin. Tämän maalin jälkeen pelin loppuminuutit olivat vain pelkkää kosmetiikkaa, Kaustinen ei uskonut enää voivansa tasoittaa peliä ja tyytyi vaan pallon siirtelyyn alakerrassa.

Pelissä kotijoukkueesta parhaiten edukseen esiintyivät keskikentällä kovasti töitä tehnyt Heikki Uusitalo ja laitalinkkinä viihtynyt Joonas Syrjälä. Pienen miinuksen joukkue saa löysästä erikoistilanne pelaamisesta ja fyysisyyden puutteesta.

Kokoonpano:
Toni Peltoniemi, Eeli Penttilä, Markku Aspfors, Henri Kuorikoski, Timo-Jaakko Paasila, Johannes Lassila(Jaakko Kivelä), Heikki Uusitalo(Matias Svartsjö), Juuso Norrena, Joonas Syrjälä(Antti Vintturi), Ari Puumala ja Aleksi Salminen(Jussi Alpia)

Pohjan-Veikot kotivoittoon YPA II:sta

Kaustisen Pohjan-Veikkojen kauden ensimmäinen kotipeli lauantaina 12.5 päättyi iloisiin tunnelmiin. Pelin lähes täydellisen hallinnan jälkeen kotijoukkue poistui kentältä makean 1-0 voiton jälkeen. Joukkue oli sisuuntunut ja erittäin motivoitunut näyttämään tasonsa kotijoukkuetta kannustamaan tulleille faneille.

Suvereeni hallinta ensimmäisellä jaksolla

Pelin ensimmäinen puoliaika oli täyttä kotijoukkueen näytöstä. Vaikka numerot olivatkin puoliajan lopussa vielä 0-0, niin maalintekopaikkoja ei puuttunut. Kotijoukkue aloitti pelin terävästi jo heti ensimmäisillä minuuteilla. Montaakaan minuuttia ei ollut pelattu, kun kotijoukkue jo kolisteli maalipuita. Teemu Heikkilä pääsi laukaisemaan vastapalloon hieman 16m rajan ulkopuolelta, mutta harmikseen vain ylärimaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Heikki Uusitalo pääsi oivallisesta läpisyötöstä vastatusten FC YPA II maalivahdin kanssa. Tällä kertaa nätti chippiyritys päätyi hieman ohi maalin. Puoliajan loppupuolella Henri Kuorikoski pääsi puskemaan vapaapotkusta, mutta tämäkin yritys päätyi ylärimaan. Juuso Norrena pääsi puskemaan hyvin kulman jälkitilanteesta, mutta sivuverkkoon. Myös Markku Aspforsilla oli hyvä puskupaikka, mutta se meni hieman ohi. Näin ollen tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Ratkaisu toisella jaksolla

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Kaustinen jatkoi painostusta ja vierasjoukkue yritti pysyä mukana. Pelin ratkaisu tapahtui noin 60min kohdalla, kun Teemu Heikkilä murtautui oikealta laidalta päätyrajalle asti, josta antoi hyvän keskityksen maalille. Pallo päätyi lopulta takakulmalle juosseen Jarno Pulkkisen jalkaan, joka rauhallisesti siirsi pallon tyhjään maalin. Johtomaalin jälkeenkin Kaustisen peli ei lopahtanut vaan vaarallisia paikkoja saatiin kehiteltyä. Aleksi Salminen murtautui oikealta laidalta ja pääsi nokikkain maalivahdin kanssa mutta tällä kertaa maalivahti veti pitemmän korren ja torjui laukaisun. 80min ennen loppua Kaustisen peli passivoitui ja voittoa lähdettiin suojelemaan. Joukkue tiputti karvausta ja tyydyttiin vain odottelemaan pelin loppumista. Tällä kertaa joukkue puolustusti todella hyvin ja vierasjoukkuetta ei päästetty edes maalintekopaikkoihin.

Vierasjoukkue FC YPA II saa olla tyytyväinen kotimatkallaan, että peli päättyi vain 1-0 kotijoukkueelle, sillä painostus oli niin kovaa. Ainoastaan huono tuuri ja hieman heikko viimeistely esti murskalukemien tulemista tulostaululle. Vierasjoukkue ei saanut edes yhtään vetoa päin maalia. Kotijoukkueesta on vaikeaa nostaa ketään yksilöä esille tämän pelin jälkeen, sillä joukkue pelasi kokonaisuudessaan erittäin hyvin ja tiiviinä joukkueena.

Kokoonpano: Toni Peltoniemi, Johannes Lassila, Markku Aspfors, Henri Kuorikoski, Eeli Penttilä, Jarno Pulkkinen(Jarno Järvilä), Sami Finnilä(Santtu Lehto), Juuso Norrena, Teemu Heikkilä, Heikki Uusitalo, Aleksi Salminen(Jaakko Kivelä)

Kaustinen joutui tyytymään tasapeliin Kipparihallissa

NoStars – KP-V 2-2 (1-1)

Maalintekijät: Heikki Uusitalo rp ja Aleksi Salminen

Kaustisen Pohjan-Veikkojen kolmannen kierroksen ottelua isännöi NoStars Kokkolasta. ”Notarit” rakentuu entisistä liiga- ja divaripelaajista. Joukkue on yllättävän vaarallinen hyvän tekniikan ja pelisilmän ansioista. Ottelu pelattiin sisällä Kipparihallissa, nurmikenttien säästämiseksi, vaikka ulkoilma olisi ollut erinomainen.

Peli alkoi ”Notarien” näennäisellä hallinnalla. Joukkue siirteli palloa rauhallisesti alakerrassa ja pyrki löytämään aukkoja Kaustisen tiiviistä pakasta. Kotijoukkue päätyi kuitenkin heittelemään pitkää oikean pakin kautta, koska eivät päässeet ylittämään tunnollisesti puolustanutta keskikenttäämme.

Kaustinen pyrki pallon saatuaan iskemään nopeasti vastahyökkäyksillä. Palloja pyrittiin pelaamaan laitojen kautta maalille ja näin saatiinkin muutama vaarallinen paikka rakennettua. Kokkolalaiset aloittivat kuitenkin maalinteon. Palloa ei saatu purettua boxista ja vastustaja pääsi laukomaan, mutta maalin sijaan pallo löysi puolustajan käden. Pallo laitettiin pilkulle ja kokenut sarjajyrä sijoitti pallon varmasti maalin oikeaan alakulmaan. Kaustinen ei kuitenkaan lamaantunut maalista vaan tasoitti pelin myös pilkulta. Aleksi Salminen yritti luikerrella vastustajan puolustajien välistä ja hänet jouduttiin kaatamaan väärin keinoin. Loistavan laukauksen omaava Heikki Uusitalo asettui pallon taakse ja ampui rangaistuspotkun varmasti maaliin. Tasatilanteessa siirryttiin tauolle.

Hyvin toiminutta puolustusta ei lähdetty muuttamaan, mutta pyrittiin lyömää lisää painetta vastustajan laitapakeille. Santtu Lehdon tilalle vaihdettiin Jaakko Kivelä, joka toi juoksuvoimaa oikealle laidalle. Kaustinen jatkoi hyvää peliään myös toisella puoliajalla. Kokenut ja elämää nähnyt kotijoukkue siirteli palloa rauhallisesti, mutta eivät löytäneet tilaa Kaustisen kenttäpuoliskolta. Kovasti töitä tehnyt Heikki Uusitalo dominoi keskikenttää. Kaustinen sai luotua tilanteen oikean laidan kautta, kun Jaakko Kivelä sai hyvän juoksupallon päätyyn ja syötti pallon maalin eteen Aleksi ”Ale” Salmiselle joka veti pallon maaliin. Hieno hyökkäys, ei voi muuta sanoa.

Kaustisen peli sekosi kuitenkin vaihtojen myötä. Loukkaantumisten vuoksi jouduttiin tekemään vaihtoja ja oma peli sekosi melkoisesti. Keskikenttää ei saatu enää tukittua ja kotijoukkue pääsi rakentelemaan peliään liian helposti. Lopulta sekoilu kostautui, kun vastustaja pääsi helpohkosti tekemään maalin. Toinen hyökkääjä pääsi jatkamaan päällään ja toinen hyökkääjä laukoi kummallisen roikkupallon maaliin. Taas menetettiin kolme pistettä.

Peli oli kuitenkin hyvää ja pakka pysyi melkein koko pelin hyvin kasassa. Erityismaininnan voisi antaa Heikki Uusitalolle, joka rakenteli peliä hyvin keskikentällä. Lisäksi puolustuslinja ja koko joukkueen puolustaminen toimi todella hyvin, jos unohdetaan vastustajan maalit.

Avaus: Jani Myllymäki, Timo-Jaakko Paasila, Markku Aspfors, Henri Kuorikoski, Eeli Penttilä, Jarno Pulkkinen, Juuso Norrena, Santtu Lehto, Joonas Syrjälä, Heikki Uusitalo, Aleksi Salminen.

Penkiltä kehiin: Jaakko Kivelä, Jarno Järvilä, Antti Salonen, Jussi Alpia.

Peli menee vielä piirin käsittelyyn, koska listassa oli hieman ongelmia. Matias Svartsjö oli unohdettu kokonaan listalta eikä päässyt siksi kentälle. Vastustajalla pelasi varmaankin joku, joka ei ollut myöskään listoilla.