Kuortaneen maastofinaali

KP-V:n nuoret kamppailivat useissa sarjoissa aivan kärkipään sijoista. Ihan viime vuoden kaltaista huippumenestystä ei kuitenkaan tullut.
Miika Pajukangas Lähti 15-vuotisten kisaan yhtenä ennakkosuosikeista. Kärkivauhti oli Miikalle tällä kertaa lähes alusta alkaen liian kovaa. Sarjan kolmatta paikkaa Miika piti kuitenkin vielä maalialueella, mutta sitten tuttu kilpakumppani Joni Lankila puristi ohi ja vei kolmannen sijan ja sarjan viimeisen ostokortin Kalajoelle ajalla 11,55 neljä sekuntia ennen Miikaa.
IMG_0308
Miika toisen kierroksen nousussa

12-vuotisten tyttöjen kärkitrio, Johanna Halonen, Johanna Matintalo ja Kaisa Oksala pääsi irti jo maalialueella. Oksala putosi perälenkiltä vauhdista. Koko metsäosuuden neljäntenä juossut Nuppu Peltoniemi oli maalialueelle saavuttaessa edellisistä jo selvästi perässä, Halonen juoksi sekunnin päähän reittiennätyksestä 6,07, Matintalo toinen kuusi sekuntia takana, sitten Oksala 6,21 ja Nuppu neljäs ajalla 6,28.
IMG_0302
Palkitut: Johanna Halonen, Johanna Matintalo, Kaisa Oksala, Nuppu Peltoniemi, Aino Kivenmäki, Iida Sirviö, Ida-Maria Ankkuri, Ina Djupsund, Sanni Taipalus ja Noora Talvitie

11-vuotisten tyttöjen selväksi voittajaksi juoksi maan tilastoykkönen Jyväskylän Milla Kiminkinen hienolla ajalla 6,27, kahden edellisvuoden voittaja Seinäjoen Sofia Kasari oli varma kakkonen, varsinkin alkumatkasta aivan kärjen tuntumassa juossut Johanna Uusitalo joutui lopussa hieman päästämään eroa, kuudes tila tuli ajalla 6,56.
Joukkuekisassa KP-V:n trio Johanna Uusitalo, Elina Rauma, Vilja Peltoniemi oli kolmas
IMG_0295
Milla Kiminkinen valkoisessa päähineessään kärjessä, sitten kolmanneksi tullut Jenni Hynninen (14), Kiminkisen takana punaisisaan Sofia Kasari ja sitten tumma-asuinen Johanna Uusitalo neljäntenä.

Myös T10:ssä maan tilastokärki Ilmajoen Eevi Siniketo piti pintansa voittaen kovalla ajalla 6,38. Tasaisen varmasti juossut Nelli Pekkarinen nappasi viidennen sijan numeroin 7,07
IMG_0292
Eevi Siniketo (5) etualalla, Nelli Pekkarinen näkyy valkoisissaan viidentenä

P12 kisan ykköseksi juoksi Kuivasjärven Auran Joonas Sulasalmi ajalla 6,02. Vetelin Pauli Mäkelä kiri maalisuoralla kolmoseksi mukavalla ajalla 6,15. KP-V:n Antti Rauma pokkasi plakaatin kahdennestatoista sijasta numeroin 7.09