KP-V päätti kauden voittoon

Lauantaina 20.9. pelattiin 3.divisioonan päätöskierros. Kaustisella olivat vastakkain KP-V sekä FC Kuffen. Ottelun panoksena oli voittajalle sarjapaikka ensi kaudeksi. Asetelmat olivat täten varsin selvät. Kotijoukkue oli saanut kasaan lähes koko miehistön, joten kausi saatiin päättää koko joukkueen voimin.

Ensimmäinen puoliaika alkoi varsin mielenkiintoisesti, kun KP-V:n maalivahti Toni Peltoniemi antoi epäonnistuneen avauksen suoraan vastustajan jalkaan. Kuffenin pelaaja kiitti ja iski pallon tyhjään verkkoon. Peltoniemen omien sanojen mukaan hän halusi herätellä joukkuettaan taisteluun antamalla shokkihoitoa:) Nopea johtomaali ei säikäyttänyt kotijoukkuetta vaan painopiste siirtyi nopeasti vierailijoiden maalille.
Ottelun taso ei noussut päätähuimaavaksi. FC Kuffen roiski pitkää palloa ja kotijoukkue lähti tähän mukaan. Keskikenttämiesten niskat ovat vieläkin kipeät kun joutuivat seuraamaan toimettomina pallon lentoratoja yläilmoissa.

Tasoitus syntyi kun Joni Uusipaikka möyri itsensä vapaaksi aivan päätyrajalla. Mies laukoi pienestä kulmasta pallon verkon perukoille. Myös seuraava maali oli saman miehen käsialaa. Tällä kertaa syntyi kauden toinen puskumaali. ”Ullava” löysi tehonsa kauden ratkasupeleihin ja tärkeitä maaleja syntyi liukuhihnalta.
Ennen taukoa syntyi vielä yksi maali. Sen teki vierasjoukkue. Kierteinen laukaus 25 metristä jätti Peltoniemen vaille mahdollisuuksia. Pallo löysi unelmavedolla tiensä maalin ylänurkkaan. Taukotilanne siis 2-2.

Tauolla KP-V muutti hieman taktiikkaansa ja pyrki saamaan pallon pysymään enemmän nurmen pinnalla. Tämä myös osittain onnistui ja eritoten Jarno Känsäkoski oli tulessa. Mies raatoi loistavalla asenteella ja syötöt napsahteli kanssa pelaajille. Jakson puolivälissä iski vielä kerran Uusipaikka. Läpiajon päätteeksi kova laukaus maalin alanurkkaan ja ottelun päätösnumerot olivat taululla. Uusipaikalle hattutemppu ja KP-V:lle sarjapaikka.

KP-V ottelussa: Toni Peltoniemi, Timo-Jaakko Paasila, Sami Finnilä (Santtu Lehto), Henri Kuorikoski, Samuli Mäenpää, Juuso Norrena ”C”, Heikki Uusitalo, Jarno Känsäkoski, Arto Aspfors (Joonas Syrjälä), Joonas Kivinen (Jarmo Luokkala), Joni Uusipaikka (Markku Aspfors).

Kuluva kausi oli todella kova sarjamuutosten takia. Kauteen lähteneistä Keski-Pohjanmaan joukkueista lopulta 7 tippui neloseen. Tässä valossa KP-V:n suoritus oli todella hyvä, vaikka mahdollisuudet olivat vieläkin parempaan. Kauden tavoitteena oli säilyttää sarjapaikka, siinä myös onnistuttiin. Hyvä jätkät!

Kauden päätteeksi palkittiin kaikki joukkueen mukana olleet pelaajat. Lisäksi jaettiin muutama erikoispalkinto. Kauden parhaana pelaajana palkittiin Santtu Lehto. Maalitykin titteli meni itseoikeutetusti Joni ”Ullava” Uusipaikalle. Mies mätti kauden aikana 18 maalia sarjassa sekä 3 maalia Suomen Cupissa. Kauden yllättäjäksi valittiin juoksuradoilta kuningaspelin pariin palannut Joonas Kivinen. Luottopelaajan palkinnon pokkasi Timo-Jaakko Paasila. Asennepelaajaksi valittiin tolppien väliin kauden aikana palannut Toni Peltoniemi.

Jutun laatija kiittää kaikkia pelaajia sekä joukkueen toimihenkilöitä. Kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneille ja kannattajille. Kiitos!!!

Ensi kauden valmentajaratkaisuja tehdään varmasti piakkon. Tarkoituksena on saada ensi kaudeksikin kilpailukykyinen joukkue todella tasokkaaseen kolmoseen. Herra Takala siirtyy sivuun ja antaa pestin vapaasti täytettäväksi:)

Kakkosen karsintaan Lapuan Virkiä sekä FC Korsholm. Öja-73 ei ollut halukas taaskaan osallistumaan karsintoihin. Neloseen tippuivat Esse IK sekä IK Myran.