Saana tuplamestariksi

Erinomaisessa kunnossa oleva Saana Peltola nappasi tänään myös vapaalla tyylillä hiihdetyn 5km:n piirinmestaruuden. T12 sarjan mitalikolmikko oli täsmälleen sama kuin eilen, hopea Reisjärven Anni Alakoskelle ja pronssi Kälviän Teija Laakkoselle.
Päivän kaustislaisyllättäjä oli Manu Huntus, 15-vuotisten kympillä tuli komeasti hopeaa. Nuorempi veli Aleksi nappasi eilispäivän tapaan sijan neljä sarjassa P13.

T12 sarjan parhaat oli sijoitettu lähtölistan loppuun. Teija, Saana ja Anni lähtivät matkaan puolen minuutin välein. Jo ensimmäisellä vajaalla puolella kilometrillä Saana oli jättänyt ykköshaatajaansa Annia pari sekuntia. Matkan varrella ero kasvoi tasaisesti, ja maalissa kaustislainen voittomarginaali Reisjärven tyttöön runsaat 20 sekuntia. Teija sai tiukan vastuksen vuotta nuoremmalta seuratoveriltaan Jenna Vähähyypältä, joka jäi pronssista vain kolme sekuntia.
Puoliminuuttia ennen Teijaa startannut Nuppu Peltoniemi aloitti varovasti, mutta paransi vauhtiaan loppua kohden, hieno rutistus tuotti mukavan viidennen sijan.
Kärkiviisikon ajat: Saana 16.55, Anni 17.17, Teija 18.19, Jenna 18.22 ja Nuppu 18.37.

Kovasti kehittynyt Manu Huntus oli hyvässä hiihtovireessä. Vapaan kymppi sujui vauhdikkaasti aikaan 30.32. Voittoon hiihti sprintin hopeapoika Haapajärven Matti Keskitalo. Voittomarginaali kaustislaiseen vain parikymmentä sekuntia.

Myös P13 sarja sai uuden voittajan. Puoli minuuttia Lasse Peltoniemen perään lähtenyt Harri Parkkinen, saattoi näköyhteydessä passailla vauhtiaan, ja voitti lopulta kokkolalaisen 15 sekunnilla. Pronssi meni eiliseen tapaan Henri Kujalalle. Kolmen kovan takana neljänneksi hiihti jälleen Kaustisen Aleksi Huntus, eroa kärkeen kertyi puolisentoista minuuttia, Aleksi kellotti numerot 17.34.

Viikonlopun hienot hiihdot nostivat Saanan myös T12:n hiihtocupin kärkeen. Kolmen viikon takainen perinteinen kisa mukaan lukien kokonaispisteiksi tuli 280. Cupin johtajan liiviä vielä tänään kantanut Anni Alakoski tuli toiseksi pistein 260. Kolmas tila meni Teija Laakkoselle pistein 180.
Manu Huntus varmisti tämän päivän hienolla hiihdollaan P15 sarjan cupin kakkostilan pistein 190. Ykköstilan korjasi Haapajärven Matti Keskitalo voittopistein 240