Saanalle sprinttimestaruus

KP-V:n nousukuntoinen Saana Peltola vei vakuuttavan esityksen jälkeen selvän voiton T12 sarjan sprintissä. Reisjärven Assi Alakoski oli yhtä selvä kakkonen ennen kolmanneksi pirteästi hiihtänyttä Kälviän Teija Laakkosta.
Aleksi Huntus yllätti A-finaalipaikallaan P13:ssa. Isoveli Manu Huntus selvitti itsensä 15-16 sarjan karsinnan kahdeksantena B-finaaliin.

Karsinnassa Saana starttasi 15 sekuntia kovimman kilpakumppaninsa Anni Alakosken perään. Hyvässä näkötuntumassa hiihtänyt kaustislainen lähestyi reisjärveläistä, ja saattoi näin passailla mukavan karsintavoiton ajalla 2.40,2. Anni karsinnan kakkonen ajalla 2.44,8 niukasti ennen kolmanneksi hiihtänyttä Teija Laakkosta, joka kellotti ajan 2.45,5. Nuppu Peltoniemi oli tipalla selvitä B-finaaliin, karsinta-aika 3.00,4 oli kymmenyksen heikompi kuin kahden edellä olevan aika. Johanna Uusitalo oli karsinnan 12. ajalla 3.11,8.

Saana tykitti A-finaalin lyhyellä lähtösuoralle kärkeen, myös Teija Laakkonen ehti ensimmäisessä tiukassa kurvissa Anni Alakosken edelle. Saana veti ensimmäisen loivan nousun sen verran kovaa, että pientä eroa alkoi jo syntyä. Kun tytöt palasivat parin minuutin hiihdon jälkeen yleisön näkyviin, oli Saana kiskonut itsensä jo selvään johtoon. Loppusuoran kaustislainen saattoi lasketella rennosti. Ylivoimainen voitto tuli lukemin 2.30. Toiseksi noussut Assi leikkasi maaliviivan ajassa 2.37, ennen kolmanneksi ajalla 2.41 sijoittunutta Teija Laakkosta.

Päivän tiukin voittokamppailu käytiin sarjassa P13. Kaustislaiset sukujuuret omaava Kokkolan Veikkojen Lasse Peltoniemi voitti muutamalla sentillä lopussa kovaa kirineen Pyhäjärven Harri Parkkisen. Kolmas tila meni Nivalaan Henri Kujalan mukana. A-finaalin ja samalla koko kisan neljänneksi hiihti hienon päivätyön tehnyt KP-V:n Aleksi Huntus, joka karsinnassa kellotti ajan 2.42,7

Manu Huntus oli kovassa seurassa. 15-16 vuotisten yhteiskisassa lohkesi paikka B-erään, ja siinä kaustislainen sijoittui neljänneksi, mutta omassa sarjassa P15 tuli pronssia.