Kolme A-finaalipaikkaa Kokkolan SM-sprinteistä

Kaustisen Pohjan-Veikkojen suunnistajat nappasivat kolme A-finaalipaikkaa tänään Kokkolassa käydyissä sprinttisuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailuissa.

Sarjassa D20 kilpaillut Anni Mattila meni karsintakilpailun sijalla 20 finaaliin, jossa eroa kärkeen kertyi runsaat kolme minuuttia ja sijaluvuksi tuli 24. D18:ssa kilpaillut Sini Mattila jäi täpärästi vain 15 sekunnin päähän A-finaalipaikasta. B-finaalissa kaustislainen ei sitten enää samanlaiseen vauhtiin pystynyt, sijoitus 17 runsaat kaksi minuuttia kärjen takana.

IMG_0401
Annin vauhtia karsinnassa

Osanottajarikkaassa H45 sarjan ensimmäisessä karsintaerässä Juha Lerssi piti hyvää vauhtia, vain runsas minuutti kärkeen ja yhdeksäs tila. Toisessa karsintaerässä suunnistanut Tauno Pajukangas pummaili itsensä B-finaaliin. A-finaalin laukkaradalla Juha Lerssi ei aivan pystynyt asemiaan pitämään, saldona 26 sija runsaat kaksi ja puoliminuuttia kärkeen. B-finaalissa juossut Tauno Pajukangas suoriutui ihan mukavasti, kuudes tila ja vain puolisen minuuttia voittajan takana.

IMG_0412
Juha finaalin maalisuoralla

Aamupäivän H55 karsinnan kakkosryhmässä hyvin juossut Ari Myllymäki oli yhdestoista runsaan minuutin kärjestä. A-finaalissa mentiin kuitenkin kovaa ja Arin oli tyytyminen sijaan 33 runsaat neljä minuuttia kärjen takana.

Pakaraleikkauksestaan nopeasti toipuneen Vesa Peltoniemen kolmen minuutin virheet karsinnassa tiesivät paikkaa B-erässä. Toinen kisa menikin huomattavasti paremmin, pitkään B-finaalin kärkipaikkaa pitäneen kaustislaisen ykköstila meni vasta sarjan viimeisenä lähteneen ja A-finaalista ”hylsyn” takia pudonneen Heikki Kettusen tehdessä selvästi kovimman ajan.