Laura ja Jesse ennätyslukemiin Kauhajoella

Tänään Kauhajoen nuorisokansallisissa puhalsi voimakas ja hyytävä tuuli. Laura Koskisen ja Jesse Lehdon suorituksia kolea ja tuulinen sää ei kuitenkaan haitannut. Laura sai vastaansa T15 sarjan moukarissa kaksi kovaa heittäjää: Lauran kanssa samoille metriluvuille heittäneen Eveliina Sandbergin ja 14-vuotiaiden Suomen tilastokakkosen Henna Ylisen. Kolmannen kierroksen heitolla Lauran moukari kaartoi komeaan uuteen ennätykseen 44.01 ja tällä tuloksella Laura siirtyikin kilpailun ykköseksi. Kuudennella kierroksella Eveliina Sandberg heitti kilpailun parhaansa ja samalla oman ennätyksensä 44.03 ja ohitti näin Lauran kahdella sentillä. Myös Henna Ylisen viimeisen kierroksen kaari oli kilpailussa hänen parhaansa ja tulokseksi mitattiin 47.85, joka jää vain hiukan Hennan kauden parhaasta. Laura ennätystuloksellaan hyvässä kilpailussa kolmas.
Jesse Lehto tarttui moukariin M17 sarjassa. Jessen ensimmäisen kierroksen heitto lensi jo lähelle ennätyslukemia, mutta vielä parempaa oli tulossa. Neljännellä kierroksella vanha ennätys siirtyi historiaan moukarin kaartaessa lukemiin 59.37. Viidennellä kierroksella syntyi jälleen uusi ennätys, joka jäi kisassa Jessen parhaaksi. Uudet ennätysluvut kirjataan nyt numeroin 59.49. Jesse tänään kisan ykkönen ennen ennätyksensä 57.68 heittänyttä Teuvan Rivakan Toni Pulakkaa ja Töysän Vedon Topias Kukkolaa.
Pahiten tuuli haittasi N17 sarjassa heittänyttä Jenni Penttilää. Jennin heitot kaartuivat oikealta ulos häkistä ja tuulen painama verkko hidasti moukarin vauhtia. Jennin päivän pisin oli viimeisen kierroksen heitto, jolle kertyi mittaa 51.53 ja Jenni tuloksellaan kisan ylivoimainen ykkönen.