Jarkko Ojala debytoi vakuuttavasti

Kaustisen Pohjan-Veikot otti todella tärkeän voiton sunnuntaina 3.divisioonan ottelussa Esse IK:ta vastaan. Ottelun panokset olivat todella kovat ja kotijoukkue oli ns. pakkovoiton edessä. Taistelussa auringossa käy nyt kiivaimmillaan ja vaikka KP-V on kauden aikana hävinnyt vain yhden pelin, niin 3 pisteen ilta sunnuntaina oli välttämätön.

Esse IK lähti otteluun kovalla asenteella ja jokaisesta pallosta taisteltiin armottomasti. Välillä taklaukset menivät ns.sukille, mutta armoa ei tunneta. KP-V piti enemmän palloa ja pyrki rakentamaan peliä keskikentän kautta. Edellisen ottelun roiskimiset oli nyt unohdettu.
Kotijoukkue oli saanut Joni Uusipaikalle loistavan tuuraajan, kun TUS:n farmisopimuksen myöta Jarkko Ojala debytoi KP-V:n paidassa. Ojala haki alkuminuutit tuntumaa uusiin joukkuekavereihin, mutta varsin nopeasti yhteinen sävel löytyi.
KP-V:n riveissä nähtiin myös toinen debytantti. Pikahälytyksen maalille saanut Toni Peltoniemi pelasi kauden ensimmäisen ottelun kaustislaisten tolppien välissä. Leikkauspöydältä kentille siirtynyt maalivahti hoiti tonttinsa vakuuttavasti, vaikka mies ei vielä täydessä pelikunnossa olekkaan. Toivottavasti Peltoniemen paluu saa jatkoa:)

Ensimmäinen puoliaika oli kovaa taistelua jokaisesta pallosta. Vaarallisia tilanteita syntyi enimmäkseen Essen maalille, mutta myös vierailijat näyttivät välillä osaamistaan. Maaleja ei kuitenkaan puoliajalla nähty, vaan tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa. Tasapeli ei tyydyttäisi kumpaakaan, joten toisella puoliajalla olisi odotettavissa maaleja.

Toinen puoliaika alkoi KP-V: hallinnassa. Essen maali pysyi koskemattomana maalivahti Steve Lindforsin loistavien otteiden ansiosta. Lindfors esitti jo ensimmäisellä puoliajalla tukun loistavia pelastuksia ja sama meno jatkui.
Sitten se odotettu maali syntyi. KP-V:n Juuso Norrena antoi maukkaan syötön Jarkko Ojalalle, joka nosti pallon hallitusti maalivahdin yli ja verkon perukoille. Helpottava 1-0 osuma oli ansaittu.
Esse ei kuitenkaan lannistunut vaan taisteli vielä kovempaa. Taistelu tuottikin tulosta kun joukkue tasoitti noin 10 minuuttia avausmaalin jälkeen tilanteen. Oltiin jälleen lähtöasemissa.
KP-V suunnitteli jo taktiikan muutosta hyökkäävämmäksi, kunnes Ojala iski toistamiseen. Maalinedustan ruuhkatilanteessa voiton vei Ojala, ja pallo jälleen vastustajan maalissa. Ei hullumpi debyytti Vetelin lahjalta.
Esse taisteli urhokkaasti, mutta KP-V:n joukkue puolusti omaa maaliaan loppuun asti. Todella tärkeät pisteet jäivät siis Kaustiselle lukemin 2-1.

KP-V:n kokoonpano ottelussa: Toni Peltoniemi, Henri Kuorikoski, Santtu Lehto (61.Markku Aspfors), Jarno Pulkkinen, Timo-Jaakko Paasila, Heikki Uusitalo, Juuso Norrena ”C” (80.Eeli Penttilä), Samuli Mäenpää, Aleksi Salminen (65.Joonas Kivinen), Ari Puumala (83.Joni Uusipaikka), Jarkko Ojala.

Kotijoukkue pelasi nyt hyvin joukkueena. Pallo liikkui mallikkaasti ja toisia tuettiin tarpeen vaatiessa. Hyvä jätkät!

KP-V on tällä hetkellä sarjassa kolmantena 12 pisteellä. Pisteet eivät vielä riitä kuuden joukkoon, vaan kolmesta viimeisestä pelistä on saatava 3-4 pistettä. Seuraava koitos on torstaina 12.6. Alavetelissä, silloin vastassa IK Myran.
KP-V:n pelaajien hyvistä otteista on osoituksena mm. se että Samuli Mäenpää pelaa keskiviikkona TUS:n riveissä GBK:ta vastaan. Myös muut pelaajat ovat herättäneet mielenkiintoa ylempien sarjojen joukkueissa. Nyt on vain pidettävä jokaisen jalat maan pinnalla, ja keskityttävä seuraavaan otteluun.

Kauden aikana on ollut hieno huomata että kaustislainen jalkapallo herättää tunteita. Kaikki eivät varmasti aina ymmärrä miksi joku pelaaja on vaihdossa ja toinen ei. Jalkapallo on joukkuepeli, aina kentällä ei välttämättä ole parhaat yksilöt, vaan paras joukkue…
Haluan korostaa että jokaista miestä tarvitaan ja kaikkien mukanaolo on tärkeää. Kaikki pelaajat ovat tärkeitä kokonaisuuden kannalta, riippumatta siitä alkaako pelaajan osuus pelissä vaihtopenkiltä vai suoraan kentältä.

Jutun laatija on päävastuussa tämän joukkueen kokoamisessa, mutta suuri kiitos merkittävästä avusta kuuluu Jani Koskelalle. Ilman Koskelaa tuskin kolmosta nyt pelattaisiin. Toivottavasti yhteistyö kantaa hedelmää kauden loppuun saakka.

5 vastausta artikkeliin ”Jarkko Ojala debytoi vakuuttavasti

1. MarkoT

Niin, Malluhan on ollut kentällä olevista miehistä (lue pojista) vanhin. Miehellä kun on ikää komeat 24 vuotta. Joten syytäkin on alkaa ajamaan sukupolven vaihdosta joukkueeseen ^_^

2. MalluAntero

Onko minulla fani vai vihamies?? :-s

Oikea vastaus kysymykseen: nuoremmat alkavat pikkuhiljaa ajamaan ohi.

3. MarkoT

Mallu voi tietenkin itsekkin kertoa tarinan kulun, mutta mies ehti polttareiden jälkihumusta vasta toiselle puoliajalle:roll: