A-trapin Suomenmestarit selvillä.

Naisten, nuorten ja invalidien A-trap SM-mitalit jaettiin Kaustisen ampumaradalla.
Uusia Suomenmestareita ovat sarjoissaan N Mia Piri, N-20 Tiina Lielahti, Y-15 Eemil Pirttisalo, Y-17 Mika Bister ja Y-20 Jesse Kinnunen.
Invalidi sarjojen Suomenmestareita ovat Jorma Mastokangas (avoin), Seppo Ronkanen (seisten) ja Kai Hyvärinen (istuen)

Nuorten joukkuemestarit löytyivät tänä vuonna OSU:n kakkos-joukkueesta (Timi Hietala, Karri Arminen, Henrik Parkkinen).

Kisan parhaasta tuloksesta vastasi Y-17 sarjan Mika Bister joka paukutteli hieman epäonnistuneen finaalinkin jälkeen tuloksen 80.
Keskipohjalaisista parhaiten onnistui RMY:n Eemil Pirttisalo joka voitti Y-15 sarjan hienolla tuloksella 73. Toiseksi sijoittui SSG:n Roni Vitalin (69). Kolmostila ratkottiin uusinnassa RMY:n Juha Heikkiniemen ja KannA:n Nooa Mäki-Korvelan välillä. Uusinnassa Juha oli parempi ja otti Pronssisen mitalin. KP-V:n Ari Paavola ei tänään oikein päässyt tasolleen ja sijoittui sarjassa kahdeksanneksi.

Naisten kisan voittoon ampui SSG:n Mia Piri tuloksella 69. Toiseksi sijoittui LoA:n Kirsi Heikkilä (66). HalsMS:n Merja Mastokangas (64) pinnisteli vaikean alun jälkeen kolmospaikalle. Merja joutui uusimaan pronssitilasta SSG:n Mopsi Veromaan ja OSU:n Marika Salmen kanssa ja selvitti jatkokiekot näistä naisista parhaiten.

Y-20 sarjan voittoon ampui Jesse Kinnunen tuloksella (75).

Invalidi sarjojen mestaruudet jaetaan tänä vuonna ensikertaa samoissa kisoissa ikäkausi sarjojen kanssa. Paikallista ampumataitoa puolusti avoimessa sarjassa HalsMS:n Jorma Mastokangas. Jorma voitti sarjansa tuloksella 64. Toiseksi sijoittui JMS:n Heimo Lehtola (57) ja kolmas oli KSA:n Mikko Aalto (47).
Seisten ampuvien sarjan mestariksi ampui SUMA:n Seppo Ronkanen tuloksella 57.
Istuen ampuvat voitti SaSA:n Kai Hyvärinen tuloksella 44. Toiseksi sijoittui KEUA:n Pentti Kumpulainen (23).

Kisat saatiin tänään vietyä läpi hieman paremmissa olosuhteissa kun lauantaina, mutta helteestä ei tarvinnut tänäänkään kärsiä . Kilpailut sujuivat hieman aikataulun edellä ja ratatekniikkakin toimi viikonlopun läpi mukavasti, joten siihen sijoitetut eurot eivät ole menneet hukkaan.
Tonin tulospalvelu osoitti toimivan luotettavasti ja nopeasti myös suuremmissa kisoissa.
Myös keittiön ?sapuskoita? kiiteltiin.
Suuret kiitokset kuuluvat myös ratatoimihenkilöille joita ilman kisojen järjestäminen ei olisi mahdollista. Tänäänkin talkooporukkaa oli saapunut oman väen lisäksi ainakin KannA:n, RMY:n ja HalsMS:n jäsenistöstä. Ilman heidän apuaan ei näitäkään kisoja olisi järjestetty.

http://veikot.kaustinen.fi/ammunta/tulokset.php?vuosi=2009