Ari-Pekka Lassila jälleen ykkönen Hintrekin Lenkillä

Ari-Pekka Lassila uusi viimevuotisen voittonsa tänään juostulla Hintrekin Lenkillä. Hyväkuntoisen veteliläisen voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna, kovimman vastuksen tarjosi jälleen seuratoveri Aki Tikkakoski.
Naisten kisa sai uuden voittajan. Suunnistajana menestynyt Vetelin Anne Polso joutui tosin tiukalle voittaessaan viime vuotisen nelosen Toholammin Marika Aholan vain sekunnilla.
Pääkisan starttiviivalle asettui reilut kuusikymmentä numerolappuista juoksijaa.
Tuttu kärki tuli Aki Tikkakosken vetämänä kilometrin kohdalla ajassa 3.11.
Kohta irtosi kolmen miehen kärkiryhmä, jota veti Ari-Pekka Lassila perässään Tikkakoski ja Kronanin Mikkel Knif. Kahden kilometrin jälkeen alkaneella mäkisellä osuudella Knif alkoi pudota.
IMG_0778
Puolimatkassa Ari-Pekka Lassila ja Aki Tikkakoski olivat jo irti, taustalla näkyy Mikkel Knif

Viimevuotiseen tapaan Ari-Pekka Lassilan vauhti oli Ruutin metsätiellä liikaa myös Aki Tikkakoskelle. Ari-Pekan voittoaika 17,57 on sekunnin viimevuotista parempi. Aki oli varma kakkonen ajalla 18.17. Parikymmentä sekuntia viimevuotista aikaansa parantanut Mikkel Knif oli kolmas ajalla 18.43.
Oman seuran juoksijoista kovin oli Sami Löfbacka neljännellä sijallaan numeroin 18.59. Vesa Peltoniemi oli yhdekäs ajalla 19.40, ja Juha Lerssin aika 21.04 oikeutti sijaan yhdeksäntoista.
Anne Polso piti naisten sarjan kärkipaikkaa läpi kisan, joskin maratoonarina kunnostautunut Marika Ahola antoi hyvän vastuksen. Kaksikon loppuajat 22,19 ja 22,20 sijoittuvat reippaasti kaikkien aikojen top-10:een. Kolmas palkinto jäi kotimaastoissaan juosseelle Nuppu Peltoniemelle numeroin 24.26.

Kisapäivän avanneissa Pikku-Hintrekin juoksuissa oli säpinää. Jäätelöpalkintoja jaettiin runsaat viisikymmentä kappaletta. Oman seuran juoksijoiden lisäksi ykköspalkinnon pokkaajia löytyi kolme Toholammilta, ja kaksi Kokkolasta sekä yksi Halsualta.
IMG_0776
Peetu Rantala kirii P11 sarjan voittoon, takanaan hopealle juossut Felix Paavola. Seuraavana tulee tyttöjen sarjan voittaja Aliisa Puumala.

DSC_0101
T13 sarjan palkitut: Nelli Pekkarinen, Vilja Peltoniemi, Hanna Pulkkinen ja Viivi Paavola.