KP-V:n tytöt SM-viesteissä

Kaustisen Pohjan-Veikot osallistui tänään muutaman vuoden tauon jälkeen SM-viesteihin. Pedersören upealla urheiluareenalla seuran värejä veivät 15-sarjan tytöt 4x800m viestissä, kovatasoisessa kisassa tuli kelvollinen 14. tila. Helteisessä säässä käytyyn kisaan lähti komeat 18 joukkuetta.
Avausosuuden juoksi Saana Peltola, jonka ensimmäinen kierros meni aikaan 1.16, toisella kierroksella vauhti hieman laantui, vaihtoon Saana tuli kuitenkin omalla ennätysajallaan 2.38,7 sijalla 14. Seuraavaa osuutta vienyt Johanna Uusitalo lähti reippaasti matkaan, eka kierros aikaan 1.17, vaihtoon Johanna tuli sijalla 16 omalla ennätyksellään 2.44,5. Kolmatta osuutta juossut Vilja Peltoniemen eka kierrokseen kului 1.21, vaihtoajallaan 2.47,6 Vilja oli nostanut Kaustista yhden sijan johtuen siitä, että edellä ollut Iisalmi keskeytti toisen osuuden jälkeen.
Nuppu Peltoniemi aloitti lujaa ohittaen välittömästi Larsmon ja myös Femman alkoi olla iskuetäisyydellä, kun eka kierros oli täyttynyt ajassa 1.11. Sitten hapot iskivät, eikä sijoitus enää noussut, Nupun ankkuriosuuden kellotus 2.31,2 toi KP-V:lle sijan 14 loppuajalla 10.42,49.
IMG_0842
Saana, Johanna, Vilja ja Nuppu viestin jälkeen

Keskipohjalaisseuroja ei Sursikin kentällä juurikaan nähty. Mukana oli lopultakin vain neljä kovaa K:ta. Kälviä, Kalajoki, Kaustinen ja Kokkola. Parhaiten menestyi odotetusti Kokkola, joka otti naisten voimin tänään neljännen sijan 4x400m:llä odotuksiin nähden hienolla ajalla 3.53,20. Varsinkin kakkososuuden juoksijan Katri Mustolan meno oli yllättävän vauhdikas, kuten osuusaika 58,4 kertoo. Toki koko joukkue juoksi yläkanttiin.

Naisten 4x400m mestaruus meni Toijalaan, mutta mestaruutta helpotti toki se, että edellispäivänä 4x800m viestin voittaneet uusikaarlepyyläiset eivät olleet mukana.

JK. Yllä olevat yksityisajat ovat järjestäjien ottamia, omani poikkesivat niistä hiukan, kuitenkin enimmillään alle sekunnin.