Miika Pajukankaalle maastohopeaa Kaustiselta

Kotimaastoissaan kilpaillut Miika Pajukangas yllätti miesten pääsarjan hienolla hopeatilallaan tänään Kaustisella käydyissä pm-maastoissa. Edelle ehti vain selvään voittoon juossut Kalajoen Tapani Kärjä. KP-V:n konaissaldo päivän mittelöistä oli mukavat neljä kultaa, yksi hopea ja neljä pronssia. Päivän menestynein seura oli odotetusti Kälviän Tarmo joukkuekisat mukaan lukien kahdeksalla mestaruudellaan, Veteli yllättäen kakkonen seitsemällä voitollaan.

miika
Pääsarjan palkitut: Miika Pajukangas, Tapani Kärjä ja Petri Kykyri

Vasta 18-vuotias Miika Pajukangas lähti ennakkoluulottomasti miesten pääsarjan 6km mittaiseen kisaan. Tapani Kärjä irtosi ensimmäisellä kierroksella selvään johtoon, kakkosparina saapuivat Miika ja veteliläinen Juha-Matti Joki, joka nykyään edustaa Lapin Lukkoa, ja juoksi kisan ulkopuolella. Kälviäläiskaksikko Petri Kykyri, Pasi Hautamäki oli pari kymmnentä metriä perässä. Toisella kierroksella Joki putosi Miikan vauhdista, kolmanneksi oli noussut Kykyri. Viimeisellä kierroksella asetelmat eivät enää muuttuneet. Tapani Kärjän ensimmäinen yleisen sarjan mestaruus lohkesi ajalla 18,05. Puoliminuuttia myöhemmin saapuneen Miika Pajukankaan väliaika 4km:n kohdalla oli 12.27 eli varsin mukava tulos verrattuna M19 sarjan kärkeen. Viikon kuluttua Miika kilpailee omassa sarjassaan SM-maastoissa. Vastus M19 kisassa Nivalassa tulee olemaan kova, mutta hyvistä sijoista Miika lähtee kamppailemaan. Miesten joukkuekisan kulta jäi kotijoukoille, Miikan lisäksi sitä olivat hankkimassa, Tero Känsäkoski ja sarjan M55 voittanut Sauli Känsälä.

KP-V:n mestaruustili aukeni jo päivän kolmannessa startissa. Varovasti matkaan lähtenyt Julia Kivinen nousi kuitenkin jo puolimatkassa T10 kisan ykköspaikalle. Kevyesti askeltanut kaustislainen vei mestaruuden lopulta selvällä marginaalilla, kilometrin matkalla voittoajaksi kellotettiin 3.47.
.
Julia maalissa ylivoimaisena voittajana

P10 sarjan poikien kisan kiistattomaan voittoon juoksi Haapajärven Mikko Aho. Mitri Lerssi varmisti pronssin lukemin 3.42. .
P10 palkitut: Otto Wikström, Mikko Aho ja Mitri Lerssi

11-vuotisten poikien kisassa käytiin tiukka voittokamppailu, joka päättyi Kalajoen Antti-Pekka Syrjälän voittoon ajalla 3.28. Lopun hyvin kirinyt Felix Paavola nappasi pronssin numeroin 3.33
.
P11 sarjan maaliintulo: Antti Pekka Syrjälä, toisena Ravinder Kohtaniemi ja Felix Paavola kolmantena

T14 ja T15 yhteislähtönä juostua 3km kisaa tahditti alussa Nuppu Peltoniemi, vaikeudet alkoivat kuitenkin toisen kierroksen ylämäessä, niinpä Nuppu joutui päästämään lopussa nuoremmat tytöt ohitseen, T15 sarjan mestaruus sentään tuli ennen toiseksi juossutta Karoliina Ukskoskea, sarjan pronssin vei Saana Peltola. KPV:n mitalitili karttui vielä Vilja Peltoniemen hankkimalla T14 sarjan pronssilla.
028
Lähdössä etualalla: Nuppu vasemmalla, sitten Karoliina, Anni Alakoski ja lähdön voittanut Jenna Vähähyyppä. Saana ja Vilja erottuvat myös toisessa rivissä.

Yksi päivän mielenkiintoisimmista lähdöistä oli 15-vuotisten poikien 3km. Kisaa vauhditti alusta alkaen myös hiihtäjänä ja suunnistajana menestynyt Nivalan Lauri Gummerus. Kovimman vastuksen tarjosi Haapajärven suunnistaja Anssi Koirikivi. Hyvän loppukirin ottanut NU:n Miika Tehunen nappasi pronssin ennen niinikään mukavasti juossutta KPV:n Antti Raumaa. Vielä viidenneksi sijoittunut VetU:n Pauli Mäkelä oli hyvässä tuntumassa.
.
Ensimmäinen kierros täyttymässä jo ?oikeassa? järjestyksessä: Gummerus, Koirikivi, Tenhunen ja Rauma.

.
9-vuotisten poikien mitalistit erottuvat jo lähtösuoralla: Juho Heikkala (37), Onni Mäkelä (27) ja Valtteri Marjoniemi (34)

Yksi vastaus artikkeliin ”Miika Pajukankaalle maastohopeaa Kaustiselta

1. MarkoT

Kiitos kaikille toimitsijoille. Kisat sujuivat loistavasti ja kisakoneisto oli rasvattu hyvään kuntoon^_^
    Onnittelut myös Miikalle sekä muille juoksijoille.