Maasto-cup päättyi Santahakaan

11-17 vuotiaille suunnattu neljä osakilpailua sisältänyt maastojuoksu-cup päättyi tänään Santahaassa juostuihin finaaleihin. Kahteen mestaruuteen Ylsivät Kalajoen Junkkarit, Kannuksen Ura sekä Ykspihlajan Reima. Yhden voiton kirjasivat Nivalan Urheilijat ja Kaustisen Pohjan-Veikot.

17-vuotisten ykköspalkintoina olleet arvokkaat lahjakortit menivät tutuille nimille. Kovasti kehittynyt Nivalan Miika Tenhunen kuittasi maksimipistein poikien ykkösrahat. Täydet pisteet keräsi myös kaikki osakilpailut N17:ssa voittanut KP-V:n Nuppu Peltoniemi.
IMG_6847
Nuppu ja Johanna Juhola palkittiin N17:ssa

15-vuotisten poikien kokonaisvoitto ratkesi vasta Santahaassa, ennen päätöskisaa voitossa kiinni ollut Toholammin Eetu Luoma ei kuumesairaana Kokkolaan päässyt. Niinpä kakkospaikalla kärkkynyt YRe:n Naveen Kohtaniemi nousi päivän voitollaan myös kokonaiskisan ykköseksi. Samanikäisten tyttöjen kisan ykköspalkinnon vei Saara Männistö, tämän päivän voittaja Jenna Vähähyyppä oli sarjan varma kakkonen

Ravinder Kohtaniemi oli jo ennen finaalia varmistanut sarjan P13 ykköspalkinnon, Santahaassa Kohtaniemi kärsi ensimmäisen tappion, kun Toholammin Eemeli Kotila juoksi selvään voittoon. 13-vuotisten tyttöjen kärkikaksikko Emma Katajalaakso ja Susanna Juhola pitivät tänäänkin haastajat takanaan, ja korjasivat odotetusti ykkös- ja kakkosrahat
IMG_6832
T13 parhaat: Emma Katajalaakso, Susanna Juhola ja Tiia Olkkonen

11-vuotisten poikien kisassa oli paljon pelissä. Kokonaisvoittajaksi juoksi Santahaassa toiseksi tullut Kalajoen Veikka Kärjä. Päivän voittaja Otto Vikström ei kahdella osakilpailuvoitollaan yltänyt kuin viidenneksi.
.
Otto Wikström (134), Enni Katajalaakso (148 ja Veikka Kärjä(137) punaisissaan lähtivät kärkeen

Tyttöjen ja poikien yhteislähtönä juostussa 11-vuotisten startissa Enni Katajalaakso pisti pojat tiukalle tullen maaliin kolmantena vain neljä sekuntia Otto Wikströmin takana.

Kaustislaisväriä nähtiin heti päivän ensimmäisessä lähdössä, jossa 9-vuotisten piirin maastomestari Veera Huntus oli selvä voittaja