Kainuussa vauhdikas kisapäivä

Joutenlammen nopeissa maastoissa mentiin vielä avauspäivääkin lujempaa, miesten eliitti tykitti alle viiden minuutin kilometrivauhtia, tempossa mukana ollut Tero Myllymäki oli päivän laukkakisan 35.

Nuoret keskipohjalaiset eliittisarjalaiset joutuivat hiukan tinkimään avauspäivän asemistaan. D18E:n KoS:n Ruska Saarela pysyi jälleen hyvin suunnassa, päivän 10.sija piti kokkolalaisen edelleen yhteisajassa kuudentena. Vastaavassa poikien kisassa seuratoveri Toni-Antti Viitasaari eteni tänään ripeästi sijalle kahdeksan. Jo ensimmäistä rastiaan nelisen minuuttia pummannut Paavo Rantala putosi tuloslistalla 31:ksi, jääden myös yhteisajassa seuratoverinsa taakse.

Karoliina Ukskosken vauhtia hidasti pitkällä rastivälillä ylimääräiset nelisen minuuttia, niinpä kärki karkasi ja päivän sija tippui 17:ksi, yhteiskisassa perholainen edelleen mukavasti D16E:n kymmenes. Nuppu Peltoniemen suunnistus sujui avauspäivää selvästi paremmin, nyt tuli 38. sija.
Vastaavassa poikien sarjassa suunnistusjyvä ei löytynyt tänäänkään, parhaana jälleen Anssi Koirikivi sijoittuen 32:ksi. Markus Mattilan suunnistus kompastui viitosrastin viidentoista minuutin virheeseen, ja sija sitä myöten 63.

Päivän parasta kaustislaisvauhtia esitti punamustissa kisaillut Sami Löfbacka, lähes virheetön suoritus toi ykköstilan H21L:ssä.
Eilen kunnostautunut Mikko Pajukangas joutui tänään antamaan siimaa, päivän saldo 13. tila, mutta yhteisajassa edelleen hienosti viides. Kovan kilpakumppanin KoS:n Lauri Koivumäen kymmenes sija nosti hänet 10:ksi myös yhteiskisassa.

Jälleen tasaisen varmasti edennyt Juha Lerssi suunnisti kahdeksanneksi H50A:ssa. Timo Rantalan useat pikkuvirheet pudottivat sijan 26:ksi. Tauno Pajukankaan tarkka meno jatkui, tänään seitsemäs ja yhteiskisassa kahdeksas. KoS:n Jouni Hogell silti sarjan päivän paras keskipohjainen.
.
Timo Rantala letkan kärjessä maalisuoralla

Laukkamaastoissa ennenkin menestynyt Vesa Peltoniemi saavutti kovatasoisessa H45A:ssa sijan kahdeksan, lisäksi tuli toiseksi viimeisen rastivälin voitto. Kokonaissija nousi kahdenneksitoista. muiden keskipohjalaisten vauhti ei tänään riittänyt, Pertti Salo oli 35.
.
Juha ja Vesa kelaavat päivän tapahtumia

Eero Juola ei pystynyt avauspäivän voittoaan puolustamaan, kisan loppupuolella tullut seitsemän minuutin pummi pudotti kokkolalaisen 23:ksi. Tapio Patana aloitti nousun kohti kärkeä, päivän kakkostila H75:ssä nosti veteliläisen kokonaiskisan viitoseksi.
Tiina Koskelan vauhti D21A:ssa hiipui radan keskivaiheilla sattuneisiin virheisiin, ja halsualainen oli tänään 20.

Airi Mattilan yksi rastivälivoitto ei tänään auttanut, kun virheitä tuli sen verran, että tulosluettelossa D50B:ssä sijaksi tuli yhdeksän, kokonaiskisassa kuitenkin kolmas. Useita rastivälivoittoja napsinut Timo Mattila oli miesten vastaavan sarjan kolmas, ja yhteiskisan toinen
.
Timo Mattila on yhteiskisan kakkonen

KoS:n Henna Virkkala jatkaa D18B:n yhteiskisan kärjessä, vaikka tänään jäikin kuudenneksi. Vilja Peltoniemi oli D16B:ssä menossa kaikkien aikojen suoritukseensa, mutta rastiväleillä 5-7 tulleet kymmenen ylimääräistä minuuttia pudottivat sijaa, joka kaikesta huolimattaoli 12.
Anne Peltoniemen voitonmahdollisuudet katosivat jo ensimmäisen rastin neljän minuutin pummiin, mutta muuten vauhdikas meno riitti silti seitsemänneksi. Sanna Löfbackan 17.sija pudotti hänet yhteisajassa D35B:n sijalle 13.

Myös Mitri Lerssi oli tekemässä hienoa suunnistusta H12:ssa, kunnes kahdeksannelle rastille sattunut puolen tunnin pummi pilasi kisan.
Mitrin loppusuora 3_7_
Mitrin vauhdikas maaliintulo

Henri Lerssin kohtalona oli heti ykkösrastin seitsemän minuutin pummi, muut pienemmät virheet lisänä pudottivat sijaa, viitoituksen viides sija kertoo kuitenkin vauhdista, mutta virheitä tulee liikaa.

Sami Löfbackann lisäksi osuusvoittajien rivistöön nousivat tänään Kalajoen Jari Himanka H21C, Himangan Emma Halla-aho D13-14B ja D10RR:ssä Kalajoen Anna Kurikkala jo ties kuinka monennen kerran