Kainuun Rastiviikko

KP-V:n suunnistajat olivat tänäkin vuonna hyvin edustettuina viime sunnuntaina alkaneella Kainuun rastiviikolla. Menestys ei aivan noussut edellisvuosien tasolle. Parhaina päivinä saavutettiin sentään ihan kärkisijoituksia, jopa yksi osakisavoittokin

H40AL:ssa kilpaili tuttu keskipohjalaiskolmikko. Tällä kertaa selvästi vahvimmaksi osoittautui tasaisen varmasti suunnistanut Ylivieskan Risto Oja, joka torstain osakisassa oli hienosti neljäs. Päätöspäivänä ylivieskalainen sijoittui kymmenenneksi ja kokonaiskisassa tuli hieno kuudes tila. Myös Vesa Peltoniemen startit sujuivat tasaisesti, toisessa osakisassa tosin pieni notkahdus sijalle 20. Paras vauhti löytyi finaalipäivänä, yhdestä kolmen minuutin pummista huolimatta sijoitus tänään parhaana keskipohjalaisena yhdeksäs, ja kokonaissijoituskin nousi päätöspäivän ansiosta yhdeksänneksi. Epävarmasti suunnistaneen Ylivieskan Jarmo Nivalan paras päivä osui tiistaille, jolloin sijoitus oli 13. Kokonaistuloksissa ylivieskalainen löytyy sijalta 19.

H45:ssa kilpaillut rutinoitunut Kainuun kävijä Juha Lerssi selvisi alkuviikon starteistaan aivan kohtuullisesti, tiistaina tuli hyvä seitsemäs sija. Tämän päivän viitosrastilla sattunut lähes kymmenen minuutin pummi pudotti sijoituksen epätavallisen alhaiseksi 32:ksi. samalla se merkitsi myös kokonaissijan tippumista 17:ksi. Parhaana keskipohjalaisena Juha sentään säilyi, vaikka KoS:n Sauli Peltoniemi nousikin yhteisajoissa aivan kintereille sijalle 20. Timo Rantala ei parhaaseen vauhtiinsa päässyt. Päätöspäivän 28 sija kuitenkin viikon selvästi paras, yhteisajoissa oli Timo 32.

Ikäluokkiensa kakkos-sarjoissa kilpailleista parhaiten menestyi sarjan D35B:n kokonaiskisan kolmoseksi suunnistanut Anne Peltoniemi, joka tiistaipäivän päätteeksi sai pokata sarjansa etappivoittajan palkinnon. Torstain kisassa Annella oli epäonnea, kun yhdeksäs rasti jäi leimaamatta, ja takaisin paluu sille vei aikaa. Myös päätöspäivän pari pummia pudottivat osakisan sijoituksen neljänneksi.

Airi Mattilan vauhti parani mukavasti viikon edetessä. Eilen tuli hieno kakkostila ja tänään hyvä tahti jatkui. Finaalipäivän kakkostila nosti Airin D50B:n kokonaistuloksissa hienosti kolmanneksi.
Mukavasti menestyi myös Timo Mattila, M50B:ssä kilpaillut kaustislainen ylsi toisessa osakisassa hienosti kakkoseksi. Kun vielä päätöspäivänä lohkesi neljäs tila merkitsi se myös yhteiskisassa sijaa neljä. Timo oli samalla sarjan paras keskipohjalainen, Ylivieskan Jarmo Haarala sijoittui kokonaiskisan kuudenneksi.

Maj-Lis Rantalan rastiviikko sekä alkoi että päättyi hyvin. Avauskilpailussa tuli hieno toinen sija, sitten vauhti hidastui, kunnes jälleen finaalipäivänä mukava kuudes tila. Yhteisajoissa N45B:ssä suunnistanut KP-V:n jyväskyläläis-vahvistus oli yhdeksäs.
Sarjassa N40B suunnistanut Outi Teirikangas-Lerssi sai reippaasti kokemusta Kainuun maastoista. Tällä kertaa paras suoritus oli torstain 19 sija, yhteistuloksissa Outi oli 23.

Juniorisarjoissa kilpailleet kaustislaiset eivät kärkikamppailuihin yltäneet. D18E:ssa kilpaillut Sini Mattila ei koko viikon aikana päässyt sujuvaan suunnistukseen. Päivittäiset isommat ja pienemmät virheet pudottivat sijoitusta. Parhaimmillaan Sini eilisessä kisassa, josta tuli 27. sija. Tämän päivän finaali päättyi keskeytykseen.

Kainuun maasto teki tepposiaan myös nuoremmille junioreille. Kokenut rastiviikon kävijä Henri Lerssi jäi kauas kärjen vauhdista, parhaaksi suoritukseksi jäi eilinen 26. tila, yhteisajoissa Henkka oli 27. Tasaista työtä tehnyt 12-vuotias Markus Mattila oli yhteiskisan 24. Virheitä tuli kuitenkin sen verran, että paraskin kisa, joka osui tiistaille, jäi sijalle 23.

D13-14B:ssä kilpaillut Nuppu Peltoniemi suoriutui ensimmäisestä kisastaan ihan mukavasti ollen neljäs. Vaikka sen jälkeen ei menestystä enää tullut, niin kapasiteettia Nupulla silti riittää. Kaikkia kolmea viimeistä kisaa Nuppu ehti johtaa kisan alkupuoliskolla, mutta sitten kerrassaan suuret virheet veivät sijoittumismahdollisuudet. Vilja Peltoniemen kisat alkoivat nihkeästi. Kaksi ensimmäistä osakisaa sujui jälkijunassa 20min kilometrivauhdilla. Kolmas osakisa meni jo mukavasti, sijoitus 17 ja joukon puolivälissä. Päätöspäivänä vauhti parani entisestään, tuloksena hieno 14 sija.

H8RR:ssä juossut Mitri Lerssi teki finaalipäivänä hyvän suorituksen, osanottajarikkaassa sarjassa yhdeksäs tila oli hieno päätös pojan rastiviikolle. Yhteisajoissa Mitrin sijoitus oli 17.