Samurai Cup IV

KP-V:n Judolle kaksi sarjavoittoa vuoden 2014 Samurai Cup -kokonaiskilpailussa

Samurai Cup on suomenmestaruuskisojen jälkeen korkeimmalle arvostettu alle 21 -vuotiaiden nuorten judokisa kotimaassamme. Alle 18-vuotiailla Samurai Cup koostuu neljästä osakilpailusta, joista kaksi käydään keväällä ja kaksi syksyllä. Tämän vuoden neljäs, eli viimeinen osakilpailu käytiin kuluneena viikonloppuna Keravalla. Viimeisessä osakilpailussa KP-V:tä edustivat Samuel Kokkoniemi, Liina Paavola ja Matilda Raiskila, kaikki alle 18 -vuotiaiden sarjoissa.

Liina Paavola otti kultaa sarjassa T18 alle 52 kg. Matilda Raiskila otteli hienosti hopealle sarjassa T18 alle 70 kg ja Samuel Kokkoniemi selvitti tiensä pronssille sarjassaan P18 alle 60 kg, häviten vain sarjan voittajalle. Yksi Kokkoniemen otteluista oli kisan pisin, lähes 10 minuuttia kestänyt taisto. Tämä jatkoajalle edennyt ottelu päättyi kamppailun lopuksi hienolla käsiheittolla Kokkoniemen eduksi.

KP-V:n judokat saavuttivat Samurai cupin kokonaiskilpailusta kaksi sarjavoittoa. Molemmat sarjavoitot tulivat Liina Paavolalle. Paavola vei kokonaiskilvan voiton, sekä sarjassa tytöt alle 48 kg, että tytöt alle 52 kg. Paavolan voittoja täydensi Julia Mäkelä, joka saavutti alle 48-kiloisten kokonaiskilvassa toisen sijan ja alle 52-kiloisissa kuudennen sijan.

Matilda Raiskila oli kokonaiskilvassa pistesijoilla, sekä yli, että alle 63-kiloisissa. Samuel Kokkoniemi oli sarjassaan kokonaiskilpailun yhdeksäs.