Nikulassa heitetään talvimestaruuksista

Moukarinheiton talvimestaruuskilpailuilla käynnistyy yleisurheilun ulkoratakausi Keski-Pohjanmaalla ensi lauantaina Kaustisen Nikulassa. Kyseessä on 17 kerta, kun Nikulassa ratkotaan tässä lajissa Suomen mestaruuksista talvella ulkona.

Mukaan on ilmoittautunut lähes 70 heittäjää. Heistä ennakkosuosikkeja sarjoissaan ovat KP-V:n omat urheilijat, Jenni Penttilä naisten sarjassa ja Jesse  Lehto 22-vuotiaiden miesten sarjassa. Molempien harjoituskaudesta on kantautunut lupaavia tietoja, ja he ovat terveinä testaamassa kuntoaan.

Miesten sarjan suosikkina voidaan pitää Alavieskan Petri Rautioita. Naisissa Jenni Penttilä saa vastaansa ainoastaan Maaningan Jonna Miettisen, jonka ennätys on kesältä nelisen metriä heikompi kuin Jennin. Merja Korpela ei valitettavasti pääse mukaan.

Jesse Lehto on sarjassaan ylivoimainen suosikki pitäen viime kesältä tilastokärkeä 71,81 hallussaan.

Nuorten sarjoissa heittäjiä on runsaasti. Kaustisen moukarikarnevaalien rehtori Lassi Korhonen kertoo, että useat nuoret ovat harjoitelleet hyvin ja tasaisia kamppailuja on luvassa ainakin N22- ja N19-sarjoissa.

Kilpailut avaa miesten moukarinheiton legenda ja Euroopan mestari Olli-Pekka Karjalainen. Hänellä on Nikulassa muitakin velvollisuuksia, sillä Olli-Pekka on Kaustisen Raviliigan tuoreen hankinnan ruuna Wallesmannin kummi ja tapaa hevosen nyt ensi kertaa.