Pohjan-Veikoille kaksi moukarin talvimestaruutta

Jesse Lehto ja Jenni Penttilä ottivat kumpikin lauantaina 20.2. moukarin Suomen mestaruuden, kun kisat käytiin 18 kerran Kaustisen Nikulassa. Jennille voitto oli sikäli helpompi, että hän oli ainoa osallistuja. Jesse puolestaan sai useampia vastustajia, mutta hänen voittonsa irtosi hyvällä tuloksella 71.89, joka syntyi kolmannella kierroksella. Tämä on Jessen toiseksi paras tulos kautta aikojen, joten kunto on kehittynyt jälleen lupaavasti.

3-TalviSM2016_Jesse palkitaan

Jesse Lehto pokkaa kultaa

2-TalviSM2016_Jesse heittää

Jesse Lehto

Jesse Lehto arveli, että toisella yrityksellä oli aineksia parempaakin. Hän oli odottanut tämäntasoista suoritusta etukäteen, sitä lupasivat harjoitusheitotkin viime aikoina. Kesäksi hän odottaa vähintään kahden metrin parannusta ennätykseensä, ja arvokisaedustukset EM-Amsterdamiin tai jopa Rion olympialaisiin olisivat bonuksena.

1-TalviSM2016_Jenni Penttilä

Jenni Penttilä

Jenni Penttilä on viime aikoina saanut apua valmennukseen Markus Granöltä. Tämä havaitsi kovan voimaharjoittelun vieneen Jennin lihaksistoa jumiin ja muistutti hieronnan tärkeydestä. Jenni heitti tasaisen sarjan, jonka kolme viimeistä heittoa iskeytyivät neljän sentin sisään. Paras kantoi 62.12.

2-TalviSM2016_Julia Kivinen

Julia Kivinen

Nuorten sarjoissa nähtiin upeita kaaria ja myös kaustislaismenestystä. Elisa Heikkala voitti T14-sarjan tuloksella 45.65. Julia Kivinen mitteli itseään vanhempia vastaan ja otti silti neljännen sijan N17-sarjassa parantaen samalla N15-sarjan piirin ennätystä lukemiin 54.79. Julia heitti jo viime vuonna 55.83, joten T14-sarjan ennätys on metrin pidempi!

1-TalviSM2016_Elisa heikkala

Elisa Heikkala voitti T14-sarjan

Alisa Syväkoski oli toinen T13-sarjassa tuloksella 33.65 ja hänen veljensä Atte kolmas P15-sarjassa tuloksella 39.77. Myös Veera Koskinen, Salla Koskimäki ja Vilma ja Viljami Paavola edustivat isäntäseuraa kunniakkaasti.

Remes ja Jaakkola sykähdyttivät

Viime kesänä ensi kertaa 70 metriä ylittänyt Kiuruveden Tommi Remes nakkasi ennätyksensä 71.76 ja kohahdutti katsomoa Nikulassa. Hän voitti M22-sarjan ennen hyvän vastuksen antanutta Pyhäselän Markus Kokkosta.

Vakuuttava oli myös M19-sarjan Aleksi Jaakkola. Nokialainen tarvitsi pari yritystä ylittääkseen MM-kisarajan. Tulos 76.38 sai miehen helpottuneeksi, ja hän jätti loput yritykset käyttämättä säästääkseen kipeytynyttä takareittään.

N22-sarjassa odotettiin Riihimäen Inga Linnalta kovia kaaria. Linna oli hieman pettynyt tulokseensa 62.67. Hän sanoi päässeensä hyvin vähän heittämään ulkona, joten tekniikka oli hieman haussa vielä. Linnakin oli luottavainen. Kesällä tulokset varmasti paranevat.

Kovaa jälkeä teki Varpaisjärven Kiira Väänänen. Hän on moninkertainen Kaustisen kävijä. Nyt leka lensi lukemiin 66.98 N17-sarjassa. Kiira tähyää nuorten EM-kisoihin, jotka pidetään Georgiassa.

KP-V:n toimitsijat suoriutuivat kisoista jälleen kerran hyvin. Sää oli niin sopiva kuin se vain voi talvikisoissa olla, niukasti miinuksella ja aurinkokin hieman ehti pilkistellä.