Kirjoittajan arkistot: Marke Paavola

Kaustisen Pohjan-Veikot piirin ykkönen seuraluokittelussa

Vahvaa seuratyötä tekevä Kaustisen Pohjan-Veikot jatkaa edellisten vuosien tapaan yleisurheilun parhaana Keskipohjalais-seurana. Olennaisena tekijänä seuran menestyksessä on vahva juniorityö ja toiminnan laajuus, lisenssin lunastaneita urheilijoita KP-V:ssä on 198. Lisenssiurheilijoiden määrästä kertyi yli kolmasosa Pohjan – Veikkojen seuraluokittelun kokonaispistepotista. Kun mukaan lisätään urheilukentillä saavutettu menestys, päädytään koko maan runsaan neljänsadan seuran joukossa sijalle 57, pistein 131,5.
Kisapisteistä suurimman osan keräsivät moukarinheittäjät. Jesse Lehdon kauteen mahtui Kalevan Kisojen pronssi sekä M22 sarjan EM-kisojen 7. sija ja SM-kulta. Jenni Penttilä saavutti myös Kalevan Kisoista pronssia ja paikan Ruotsi-otteluun, josta irtosi viides tila. Junioripuolella eniten pisteitä toi Julia Kivisen suomenmestaruus T14 sarjassa, sekä saman sarjan joukkuekulta yhdessä Vilma Paavolan kanssa.
Lisenssimäärissä ja nuorisotoimintakilpailussa Kaustisen Pohjan – Veikot oli niin ikään piirin ykkösseura. Nuorisotoimintakilpailun 304 pistettä riittivät valtakunnallisesti 53 sijaan.

Arvokkaita seurapisteitä viikonloppuna Pohjan-Veikoille Oulusta ja Kalajoelta

Viikonvaihteessa Oulussa pidetyissä nuorten 14-15-vuotiaiden SM-kisoissa Julia Kivisen T14 moukarimestaruus toi seurallemme hienot 7 pistettä. Samassa sarjassa käyty joukkuekilpailun kulta yhdessä Vilma Paavolan kassa toi myös 7 pistettä. Koska kyseessä on kuitenkin 14-15-vuotiaiden SM-kisat, pisteet puolitetaan ja näin ollen Oulusta oli tuliaisina kaiken kaikkiaan 7 pistettä.

Huomiotta ei voi jättää Atte Syväkosken hienoa 8. sijaa P14 moukarissa ja Julia Kivisen 8. sijaa T14 kiekossa. Myös Minna Läspä teki hienoja uusia ennätyksiä T15 esteissä ja 800 metrillä.

Nuorten 14-15-vuotiaiden SM-kisoissa on kyseessä entiset Vetoapukisat, joilla on vuodesta 1999 ollut SM-arvo. Näistä kisoista ei kuitenkaan jaeta varsinaisia SM-pisteitä, joita käytettäisiin Kalevan Maljan pistelaskussa.
Kisoilla on oma perinteinen kisa pistejärjestelmänsä seuraavasti:
15-vuotiaat 6 parhaalle 7-5-4-3-2-1
14-vuotiaat 6 parhaalle 7-5-4-3-2-1

Eemil Ali-Haapala toi tuliaisina myös hienon Kalevan maljapisteen suoriuduttuaan Kalajoella nuorten 16-17-vuotiaiden sm-kisoissa M16 sarjan seiväshypyn kuudenneksi.

Vuoden 2015 seuraluokittelussa Kaustisen Pohjan-Veikot on tällä hetkellä 60. sijalla.

Mikäli sinua kiinnostaa mistä seuraluokittelunpisteet koostuvat, käy tutustumassa seuraluokittelun pistelaskuohjeisiin osoitteessa: http://www.yleisurheilu.fi/sites/default/files/seuraluokittelun_laskentaohjeet_2015_03_31_fin.pdf