Kaustisen Pohjan-Veikot KKI-seurapilotiksi

Kaustisen Pohjan-Veikot valittiin KKI-seurapilotksi. Alla virallinen tiedote asiasta:

Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelman johtoryhmä on hyväksynyt seitsemän uutta urheiluseuraa valtakunnalliseen kaksivuotiseen terveysliikunnan kehittämishankkeeseen. Kokeilun tavoitteena on luoda edellytyksiä urheiluseuran aikuisliikunnan palvelujen laadun kehittämiseen päätoimisen työntekijän avulla. Pilottiseuroiksi on valittu Joensuun Voimistelu ja Liikunta ry, Jyväskylän Naisvoimistelijat ry, Kaustisen Pohjan-Veikot ry, Kemin Lämärit ry, Mikkelin Kilpa-Veikot ry, Puijo Wolley Juniorit ry ja Puistolan Urheilijat ry.

KKI-ohjelma myöntää valituille seuroille kaksivuotisen hanketuen yhteensä 20.000 euroa per seura. Hanke käynnistyy Kaustisella alkusyksyn aikana. Hanke edellyttää merkittävästi myös paikallista rahoitusta, johon Kaustisella ovat lähdössä seuran lisäksi mukaan mm. kunta ja muita paikallisia yrityksiä ja työpaikkoja. KKI-ohjelman tavoitteiden mukaisesti seuratukihankkeen tavoitteena on saada yli 40-vuotiaat riittämättömästi liikkuvat kaustislaiset houkuteltua liikunnan pariin.
Paikalliset KKI-seurapilotit tekevät tiivistä yhteistyötä SLU-alueiden mm. KePLi:n kanssa ohjaajakoulutuksissa. Seurat ovat velvollisia raportoimaan hankkeen tuloksista KKI-ohjelmalle ja Kuntoliikuntaliitolle.

– Tavoitteenamme on mahdollistaa liikuntapalveluita kaikille kuntalaisille riippumatta iästä, kunnosta tai asuinpaikasta. Kaustisella on useita sivukyliä mm. Puumala, Järvelä, Köyhäjoki ja Salonkylä, joista löytyy runsaasti potentiaalisia liikkujia, kertoo Kaustisen Pohjan-Veikkojen toiminnanjohtaja Marko Takala.

– Terveysliikuntaryhmät urheiluseurassa täydentäisivät nykyisiä liikuntamuotoja sekä huomioisivat paremmin mm. yli 40-vuotiaat työssä käyvät ihmiset, eläkeläiset sekä muut erityisryhmät. Viime vuonna aloitimme onnistuneesti aikuisten juoksukoulutoiminnan yhteistyössä KePLi:n kanssa, kertoo KKI-ohjelman päätöksestä tyytyväinen Takala.

Lisätietoja: Kaustisen Pohjan-Veikot ry, Marko Takala puh. (06) 8611 620, 040-522 8977

KePLi/Satu Räisänen (06) 8321 325, 044-091 6075 ja Petri Harsunen 0400-365 607

Yksi vastaus artikkeliin ”Kaustisen Pohjan-Veikot KKI-seurapilotiksi

  1. kuntalainen

    Toivottavasti vetäjän paikka tulee yleiseen hakuun että saadaan mahdollisimman paljon hakijoita ja valittua paras mahdollinen

Kommentointi on suljettu.