Kirjoittajan arkistot: pekka.lehto

KP-V Girls Futsalturnaus VI

Viimeinen futsalturnaus naisten piirisarjassa ja ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui FC Kokkostars. Joukkueet olivat ennen ottelua sarjataulukossa tasapisteissä joten tiedossa olisi tasaista taistelua. Ja näin peli myös eteni, ensimmäisen puoliajan päättyessä tilanne 0 – 0, maalitilanteet molemmilla todella vähissä. Toista puoliaikaa ehti kulua kahdeksan minuuttia, kun Kokkostars siirtyi johtoon. Kolme minuuttia tästä ja Kaustinen tasoitti, maalintekijänä toimi Essi Rahkonen, syöttäjänä Julia Känsäkoski. Loppuminuuteilla KP-V Girls sai luotua useita hyviä maalintekotilanteita, mutta viimeistelyn ollessa huolimatonta lopputulos 1 – 1.
Toisessa ottelussa vastaan asteli AC OuHu. Pelin juoni oli ennakkoon selvä, Kaustinen keskittyisi puolustamiseen. Ottelu etenikin tasaisena aina kahdeksannelle minuutille saakka, jolloin OuHu otti aikalisän ja muutti taktiikkaansa. Ja vaikka muutos tiedostettiin, loppuivat kaustislaisilta keinot. OuHu takoi tylyt 0 – 5 taukolukemat. Toinen puoliaika alkoi jälleen tasaisesti ja seuraava maali nähtiin vasta erän 13 minuutilla. Ja sitten verkot paukkuivatkin taukoamatta. Loppulukemat tylyt 0 – 9 Oulaisille.
Päivän parhaimmistoon kuuluivat Essi Rahkonen, Tiia Saarikettu, Jasmiina Järvelä sekä Julia Känsäkoski.
Kokonaissaldo talven otteluista ihan ok, neljä voittoa, yksi tasapeli sekä viisi tappiota.

KP-V Girls Futsalturnaus V

Hiljainen menomatka, osa nukkui… Pelaajien henkilökohtainen valmistautuminen kenties heikkoa? Siltä ainakin tuntui, kun päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Kälviän Tarmo. Ottelu oli ohitse jo ennen kuin se ehti edes alkaa, kyyti oli kylmää ja tytöt vain paikalla mutta ei aidosti läsnä. Taukotilanne Tarmolle 7 -0. Toisella puoliajalla valmentajat sekoittivat hieman pelijärjestystä, tuloksena kaksi lisämaalia omiin eikä ainuttakaan Tarmon verkkoon. Lopputulos siis tylyt 9 – 0 Kälviälle. Kauden totaalinen pohjanoteeraus oli koettu!
Toinen ottelu ja vastassa FC-92 Leidit. Kentällä aivan eri asenne ja pelikin sujui hienosti. 11 peliminuutin jälkeen KP-V Girls johti ottelua 4 – 0. Mutta hyvän olon tunteen hiipiessä puseroihin heräsi Leidit pelaamaan, ja kas, pian ottelu olikin jo lukemissa 4- 3. Toisen puoliajan loppuminuuteilla Girlsit viimeistelivät vielä yhden maalin ja lopputulos näin ollen 5 – 3 KP-V:lle.
Girlsien tehotyttöinä toimivat: Alina Koivisto 2+1, Essi Rahkonen 2+0, Julia Känsäkoski 1+0 sekä Laura Hirsikangas 0+1.
Joukkueen parhaimmistoon kuuluivat E Rahkonen ja A Koivisto.

KP-V Girls Futsalturnaus III

KP-V Girls lähti naisten kolmanteen piirisarjan futsalturnaukseen allaan edellisen turnauksen kaksi tappiota. Nyt joukkue huokui itsevarmuutta ja voitontahtoa eli hyvältä tuntui. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli IF Standard. Ottelu ei alkanut lupaavasti, sillä kolmen peliminuutin kohdalla KP-V oli huolestuttavasti jo tappiolla, mutta hiljalleen kaustislaiset saivat pelin hallintaansa ja myös maalihanat aukesivat hienosti. Ottelun taukotilanne 2 – 4 KP-V:lle. Toisella puoliajalla tytöt jatkoivat maalitehtailuaan ja kun pilli soi ottelun päättymisen merkiksi lukemat olivat 2 – 9 kaustislaisille. Tässä ottelun tehotytöt: Julia Känsäkoski 3 + 0, Neea Åby 3 + 1, Laura Hirsikangas 2 + 2, Essi Rahkonen 1 + 1, Alina Koivisto 0 + 1, Emmi Luoma 0 + 1 sekä Jasmiina Järvelä 0 + 1.

Toisessa ottelussa vastassa oli KP-V Ladies. Tiedossa siis kiihkeä paikallisottelu, ja niin kuin asiaan sopii, ottelu oli todella tasaista taistelua, siitä kertoo myös taukotilanne 1 – 1. Myös toinen puoliaika oli tasainen ja tiukka, mutta KP-V Girls käänsi ottelun kuitenkin edukseen viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Loppulukemat 1 – 5 tytöille. Ja tässä ottelun tehotilastot: J Känsäkoski 3 + 0, A Koivisto 1 + 1, L Hirsikangas 1 + 0 sekä Heini Kuorikoski 0 + 1.

Kiitos mukana olleelle joukkueelle elikkäs Ninalle, Alinalle, Heinille, Neealle, Emmille, Essille, Jasmiinalle, Julialle, Lauralle ja Raisalle.

KP-V Girls Futsalturnaus II

Päivän teema; puolustuspelin kehittäminen. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui FC OuHu, jolla meriittinä muun muassa viime vuoden SM-kulta futsalissa. Ja joukkueitten tasoero oli myös juuri niin suuri kuin osattiin odottaa. Lopputulos 15 – 1 (6 – 0 ) Oulaisille. Kaustislaisten maalista vastasi Laura Hirsikangas, maalisyötön antoi Nina Rauma. Toisessa ottelussa vastassa VetU. Puolustuspelin harjoittaminen jatkui ja sujuikin melko mallikkaasti, taukotilanne 0 – 0. Toisen puoliajan neljännellä minuutilla VetU siirtyi johtoon ja KP-V oli pakotettu aikalisään ja pelikuvioiden muutokseen. Pelitavan muuttamisen myötä KP-V saikin luotua muutaman melko hyvän maalintekotilanteen, mutta VetU:n maalivahti esitti todella tyylikkäitä pelastuksia ja kun ottelua oli jäljellä noin neljä minuuttia iski veteliläiset pallon toistamiseen KP-V:n maaliin. Lopputulos 0 – 2 veteliläisille, onnittelut heille!
KP-V Girlsien parhaimmistoon kuuluivat päivän otteluissa Essi Rahkonen, Emmi Luoma sekä Alina Koivisto.

KP-V Girls Futsalturnaus I

KP-V Girls aloitti naisten futsalin piirisarjansa kahdella ottelulla Kokkolan urheilutalolla. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui kokkolalainen Los Babes. Peli oli Girlseillä rauhatonta ja erittäin sekavaa, eli oman pelin rakentelusta ei ollut tietoakaan, liekö syynä kisajännitys vai mikä. Kun sitten ottelu vihdoin saatiin päätöseen olivat loppulukemat tylyt 2 – 7 kokkolalaisille. KP-V:n molemmista maaleista vastasi Julia Känsäkoski, yhden tehopisteen hankki itselleen Essi Rahkonen maalisyötön muodossa. Toinen ottelu ja vastaan asettui FC-92 Nivalasta. Pelikuvioita oli hieman muutettu ennen ottelua ja liekö tuosta johtuen myös peli hieman parani. Ajoittain pallo kulki mallikkaasti koko joukkueen voimin ja hyviä maalitilanteitakin saatiin aikaiseksi. Tasaisen ottelun tauokotilanne 2 – 2. Puoliajan molemmista maaleista vastasi Laura Hirsikangas. Peli oli tasatilanteessa lähes viimeiselle minuutille, kunnes KP-V käänsi ottelun edukseen kahdella viime hetken maalilla. Maalintekijöinä toimivat Hirsikangas ja Känsäkoski, lisäksi Hirsikankaalle yksi syöttöpiste. Eikä pidä unohtaa maalivahti Nina Raumaa joka muutamalla upealla torjunnallaan piti joukkuetta pystyssä. Lisäksi puolustuksen lukko Alina Koivisto pelasi mallikkaasti ja rauhallisesti läpi koko ottelun. Hyvä alku joukkueelta, eli ei muuta kuin kohti tulevia haasteita…

KP-V Girls hyvään tulokseen Lady Cupissa

Kaustisen Pohjan Veikkojen nuoret jalkapallotytöt osallistuivat Kokkolassa
järjestettyyn Lady Cupiin lauantaina 9.10. Turnaukseen osallistui 16 joukkuetta, jotka oli jaettu neljään lohkoon. Peliaikana oli 2×15 min. Ensimmäisessä ottelussa tytöt saivat vastaansa PeU:n Perniöstä. Peli alkoi varovaisesti ja ehkä ilmassa oli hieman liikaakin jännitystä. Kun ottelua oli pelattu 18 min Julia Känsäkoski siirsi KP-V:n 1 – 0 johtoon, maalisyötön tarjoili Laura Hirsikangas. Perniö kuitenkin tasoitti ottelun viisi minuuttia ennen loppuvihellystä. Toisessa pelissä vastaan asteli Jeppiksen Prinsessat. Ottelu alkoi kaustislaisilta melko takkuisesti ja kuuden minuutin kohdalla Jeppisläiset siirtyivät 0 – 1 johtoon. Mutta tasoitus nähtiin neljä minuuttia myöhemmin, kun Janika Kola siirsi pallon maalin perukoille, maalisyötön tarjoili jälleen L Hirsikangas. Ottelun voittomaali nähtiin 23 min kohdalla, maalintekijänä Marke Heikkilä ja syöttäjänä Hirsikangas. Kolmas ottelu ja vastassa Musta Tuntuu Kokkolasta. Ottelussa kunnon panokset, sillä voitto tai tasapeli antaisi KP-V:lle mahdollisuuden pelata jopa mitalisijoista. Ja ottelu oli juuri niin tasainen kuin se vain voi olla. Kaustisen maalivahti Nina Rauman muutama loistopelastus ja hyökkäyspään hieman huolimaton viimeistely, lopputulos 0 – 0 ja samalla varmistui sijoitus kahdeksan parhaan joukkoon. Sitten alkoivatkin ottelut joissa voitoilla edettäisiin yhä korkeammalle sarjataulukossa. Ensimmäiseksi vastaan asteli VIFK, joka kesällä järjestetyssä Kantarelli Cupissa voitti naisten sarjan. Kaustislaisten pelimoraali oli kuitenkin todella loistava. Vaikka vaasalaiset hallitsivat ottelua mielin määrin, nähtiin ottelun ratkaisu vasta neljä minuuttia ennen loppuvihellystä, ja valitettavasti ottelun ainoan maalin teki VIFK. Täysin ansaittu voitto vaasalaisille, mutta ehdottomasti tyttöjen paras ottelu koko turnauksessa. Päivän viidennessä ottelussa vastujana oli Nokian Pyry. Ottelu alkoi hienosti, sillä 5 min kohdalla Julia Känsäkoski siirsi kaustislaiset johtoon, maalisyötön antoi Essi Rahkonen. Ottelu sai kuitenkin jännittävät loppuhetket, kun Nokialaiset tasoittivat pelin rangaistuslaukauksesta vain viisi minuuttia ennen peliajan päättymistä. Mutta sitten iski joukkueen Ladynäkin palkittu Julia Känsäkoski hienolla yksilösuorituksella,kun peliaikaa oli jäljellä kolme minuuttia. Ja vain minuutti edellisestä ja Känsäkoski iski loppulukemiksi 3 – 1. Maalisyötön tarjoili jälleen Hirsikangas. Edessä oli vielä yksi ottelu ja vastaan asettui KP-87 Kokkolasta. Tähän otteluun ei oikein tahtonut löytyä asennetta ja loppulukemat olivat sen mukaiset 0 – 4 kokkolalaisille. Mutta päivän päätyttyä KP-V:n sijoitus hienosti kuudes. Loistava päivä, hieno joukkue ja hyvä fiilis, eli jalkapalloilua parhaimmillaan.

Kuvia joukkueesta ilmestyy seuran sivuille, jalkapallo, B-tytöt.

B-juniorit päätti kautensa upeaan vierasvoittoon ja piirin hopeatilaan!

Kaustisen B-juniorit matkasivat sarjan viimeisessä ottelussa Pedersören vieraaksi ja ottelun panoskin oli sopiva, sillä voitolla varmistuisi piirisarjan kakkossija. Joukkue oli latautunut otteluun hyvin ja se näkyi kentällä, eli ottelussa KP-V pelasi ja PeFF seuraili tapahtumia. 4 min 0 – 1, maalintekijä Jere Åby, syöttäjä Eetu Hautala. 8 min 0 – 2, maalintekijä J Åby. 15 min 0 – 3, maalintekijä Arttu Penttilä, syöttäjä Mikko Viiperi. 42 min, 0 – 4, maalintekijä J Åby, syöttäjä E Hautala. 47 min, 0 – 5, maalintekijä J Åby, syöttäjä Taneli Virkkala. 49 min, 0 – 6, maalintekijä A Penttilä. 54 min, 0 – 7, maalintekijä T Virkkala. 56 min, 0 – 8, maalintekijä J Åby, syöttäjä A Penttilä. 63 min, 0 – 9, maalintekijä Heikki Heikkilä, syöttäjä T Virkkala. 66 min, 0 – 10, maalintekijä E Hautala, syöttäjä J Åby. 73 min, 0 – 11, maalintekijä Perttu Viiperi, syöttäjä T Virkkala. Lopputulos upea ja samalla myös hieno päätös kaudelle. Sijoitus piirisarjassa toinen! Erkki, Pekka ja Pasi kiittävät koko tiimiä, eli tukijoukkoja, kannustajia sekä tietenkin pelaajia. Kiitämme ja kumarramme. Ja ei kun kohti uusia haasteita…

B-junioreille harmittava tappio

KP-V:n B-juniorit saivat kotikentällään vastaansa Pietarsaaren Jaro/2:n. Joukkueitten edellisessä kohtaamisessa kaustislaiset olivat täysin altavastaajia, mutta nyt ottelu sujui alusta loppuun erittäin tasaisena. Ottelun ainoa maali nähtiin 37 minuutilla ja sen teki valitettavasti Jaro. Kaustislaisillakin oli omat mahdollisuutensa kääntää ottelu voitokseen, mutta kun läpiajoista eikä edes rangaistuspilkulta palloa maaliin saakka saatu, niin tärkeät kolme sarjapistettä matkasivat Pietarsaareen. Koko joukkue ansaitsee katkerasta tappiosta huolimatta suuret aplodit, sillä kerrankin jokainen pelaaja antoi itsestään kaiken kentällä ollessaan. Kauden viimeinen ottelu B-junioreilla on 8.9. Pedersöressä.

B-juniorit pelasivat tasapelin

KP-V:n B-juniorit saivat kotikentällään vastaansa kokkolalaisen GBK:n. Ottelu alkoi kaustislaisilta hyvin, sillä kun peliä oli pelattu neljä minuuttia siirsi T Virkkala kotijoukkueen 1 – 0 johtoon, maalisyötön antoi J Klemola. Maalin jälkeen ottelu kääntyi GBK:n hallintaan ja tasoitusmaali nähtiin 17 min kohdalla. Pelikellon näyttäessä 30 min siirsi E Hautala kaustislaiset jälleen johtoon, maalisyöttö J Klemolalle. Vain viisi minuuttia ja tilanne tasan 2 – 2, mikä oli myös taukotilanne. Kolme minuuttia ehti peli vanheta tauon jälkeen, kun KP-V siirtyi jälleen johtoon, maalintekijänä jälleen E Hautala, syötön tarjoili T Virkkala. Ottelun viimeisen maalin iski GBK kun 54 minuuttia oli pelattuna. Tasatulos pelitilanteisiin nähden aivan oikeutettu, sillä molemmat joukkueet tuhrivat muutaman todella mainion maalintekotilanteen. Ottelussa jaettiin myös useampi varoitus, KP-V:lle kolme ja GBK:lle yksi. Sarjatilanne on mukavan tasainen, sillä vielä kaikilla joukkueilla on mahdollisuus piirisarjamitaleille, kun otteluita jokaisella joukkueella on jäljellä kaksi.

B-juniorit voitti PeFF:n

Jotta toiveet piirisarjamitalista säilyvät, täytyi B-junioreiden ehdottomasti voittaa kotiottelussaan PeFFin. Heti ottelun alussa kaustislaiset ottivat kentän täysin hallintaansa ja maalitilanteita luotiin tasaisin välein, mutta niin kuin usein ennenkin maalinteko tuotti vaikeuksia. Ottelun 19 min Mikko Viiperi siirsi kotijoukkueen 1 – 0 johtoon, maalisyötön antoi Eetu Hautala. Lukuisista maalitilanteista huolimatta erätauolle siirryttiin näissä lukemissa. Toinen erä jatkui samaan malliin, KP-V hallitsi ja loi maalitilanteita, ja pelikellon näyttäessä 62 min laukoi Taneli Virkkala pallon rangaistuspilkulta varmasti maalin perukoille. Kaksi minuuttia ennen peliajan umpeutumista Jere Åby nöyryytti Pedersören maalivahtia oikein kunnolla sijoittamalla pallon hallitusti luukuista maaliin. Pelikellon näytäessä 80 min tarjoili KP-V:n maalivahti ilmaisen lohdutusmaalin vierasjoukkueelle, ja näin loppulukemat 3 – 1. Tärkeät pisteet Kaustiselle.

Kuvia ottelusta joukkueen omilla sivuilla!